Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dan maar zelf doen: zo verzorg én verwijder je zelf je gellak-nagels

Dan maar zelf doen: zo verzorg én verwijder je zelf je gellak-nagels

Mode & Beauty
Dan maar zelf doen: zo verzorg én verwijder je zelf je gellak-nagels

Je nagels zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je je zorgen om maakt nu bijna alles gesloten is. Toch is een uitgegroeide oude laag gellak geen mooi gezicht. Heb jij er op dit moment nog een laag opzitten?

Het geheim

We got you! Wij vertellen hét geheim om je gel nagellak zo lang mogelijk mooi te houden én vertellen (als het echt niet anders kan) hoe je ze het beste kunt verwijderen. Want hé, je wilt natuurlijk niet je eigen nagels beschadigen.

Tips en tricks

Gellak is een uitkomst voor iedereen die langer wilt genieten van mooie nagels. Ze houden wekenlang zonder te bladderen en te vervagen. What’s not to love? Om je gelnagels zo lang mogelijk mooi te houden, kun je het volgende doen:

  1. Hou je handen droog. Als in: vermijd zoveel mogelijk blootstelling aan water. Je handen wassen is geen probleem, maar wanneer je een volledige afwas doet, is het ten zeerste aan te raden om handschoenen te dragen aangezien de gellak anders sneller loslaat. En dat is niet de bedoeling!
  2. Blijf je nagels verzorgen. Smeer je nagelriemen elke dag in met een druppeltje olie of een verzorgende créme. Dat houdt ze in conditie en het ziet er bovendien ook nog eens verzorgd uit. Win- win.
  3. Pruts niet aan je nagellak. Zie je dat de nagellak begint los te laten? Dan is het (helaas) tijd om de lak te verwijderen. Weersta de verleiding de lak er af te trekken, want grote kans dat je een gedeelte van je eigen nagel meetrekt. Auw! Dat wil je écht niet!

Lees ook
Alleen het topje van je nagels lakken: dit is dé nageltrend van dit moment

Gellak verwijderen

Is jouw gellak niet meer te redden? Dan zit er helaas niets anders op dan deze te verwijderen. Gelukkig kan dit op een vrij snelle en veilige manier. De enige materialen die je hiervoor nodig hebt, zijn: aceton, aluminiumfolie, watjes en een vijl.

First things first: ‘schuur’ de bovenste laag van je gelnagels met een vijl. Zo kan de aceton beter in de nagellak trekken. Doe vervolgens aceton op de watjes en wikkel die om elke nagel heen. Wikkel vervolgens aluminiumfolie om de watjes en laat dit voor ongeveer 15 minuten zitten. Tadaa, je kunt de nagellak eraf halen. Psst, ga er nog even overheen met een grove vijl. Dit zal de laatste restjes verwijderen en je nagels schoon en kaal achterlaten 😉

Dat was easy peasy, tóch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee