Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > YAY: Nederlandse influencers bieden hun kleding te koop aan op Marktplaats

YAY: Nederlandse influencers bieden hun kleding te koop aan op Marktplaats

YAY: Nederlandse influencers bieden hun kleding te koop aan op Marktplaats

Marktplaats presenteerde enkele dagen geleden in de Vondelkerk in Amsterdam een unieke fashion show: de Marktplaats Goudmijn Collectie. Meer dan 50 bloggers, vloggers en modellen werden door Marktplaats uitgedaagd een outfit uit hun eigen kast samen te stellen en onder begeleiding van stylist en tv-persoonlijkheid Fred van Leer aan het aanwezige publiek te tonen. En zoals verwacht, zaten er enkele echte pareltjes tussen.

Ben jij altijd al een beetje jaloers geweest op de kledingkasten van bekende fashionista’s? Dan ga je énorm blij zijn met het volgende nieuws, want je kunt gewoon de favoriete stuks van je modevoorbeelden nu gewoon zelf in huis halen. Meer dan 50 influencers verkopen nog tot woensdag 7 december meer dan 200 kledingstukken op de website van Marktplaats, waarbij je zelf op jouw favoriet kan bieden. Een coltrui van Monica Geuze? Ja hoor, die kan binnenkort in jouw kast hangen.

Ongebruikte kleding

Uit onderzoek van Marktplaats is gebleken dat mensen veel meer ongebruikte kleding in hun kast hebben hangen dan ze zelf denken. Gemiddeld denken Nederlanders dat 20% van hun kledingkast uit ‘ongebruikte kleding’ bestaat.  De twee belangrijkste redenen om kledingstukken niet meer te dragen zijn volgens de Nederlander: ‘het is niet meer mijn smaak’ (27%) en ‘het past niet meer’ (25%).

Met de collectie wil Marktplaats duurzaamheid in fashion stimuleren en laten zien dat je garderobe een goudmijn is. Geïnteresseerden kunnen nog tot woensdag 7 december op alle items van de influencers bieden via de site van Marktplaats. Je zal er items uit de kasten van onder anderen vloggers Monica Geuze, Queen of Jetlags en model Nadia Palesa vinden. Veel succes!

Lees ook: