Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wow: zó kun je snel uitvinden of je haar gezond is – of niet!

Wow: zó kun je snel uitvinden of je haar gezond is – of niet!

Wow: zó kun je snel uitvinden of je haar gezond is – of niet!

Een glanzende, volle en gezonde haardos staat hoog bovenaan de wishlist van menig vrouw. Geen dooie puntjes, geen dunne sprietjes haar en al helemaal niet te kort geknipt door de kapper (horror!). Maar hoe weet je nou of je haar gezond is, of juist wel een flinke opknapbeurt kan gebruiken?

Happy hair
Het antwoord op deze vraag is gemakkelijker te achterhalen als je denkt. Maar echt. Wij hebben een trucje gevonden, waarmee je binnen tien seconden kunt weten of je lokken bruisen van de gezondheid of juist niet zo happy zijn. En het leuke is, dat je het gewoon zelf kunt doen. No hairdresser needed!

De truc
Wat moet je doen om het antwoord op deze prangende vraag te achterhalen? Simpel. Je hebt alleen een glas nodig, wat je tot 3/4 vult met water. Hang vervolgens een haarlok in het glas met water. Blijf je haarstreng drijven? Dan is je haar healthy en happy! Zinkt je haar echter gelijk naar de bodem van het glas? Dan mag je hairdo wel wat meer liefde krijgen.

Hoe dan?!
Het is geen magie, al lijkt het wel een beetje een truc die niet zou misstaan in een goochelshow. Hoe deze truc werkt? Het heeft alles te maken met hoe poreus of absorberend je haar is. Als je lokken veel zijn blootgesteld aan hitte en andere schadelijke invloeden, zal het ’t water opnemen waardoor het zwaar wordt en naar beneden zinkt tijdens het uitvoeren van het trucje. Oftewel: werk aan de winkel!

Fix it
Een gezonde haardos krijg je terug door extra lief te zijn voor je haar. Het nemen van een wekelijks haarmasker is geen overbodige luxe, en even uit de buurt blijven van je stijl- of krultang is een zeer goed idee. Voor je het weet shined je haar weer als nooit tevoren!

Bron: Pure Wow

Lees ook: