Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wow! Maakt deze ontwerper Crocs hip?

Wow! Maakt deze ontwerper Crocs hip?

Mode & Beauty
Wow! Maakt deze ontwerper Crocs hip?

Over smaak valt niet te twisten, maar over één ding zijn modemeisjes én modehaters het eens: Crocs zijn lelijk. En niet lelijk zoals we Uggs collectief lelijk vonden -maar dus wel allemaal droegen- écht lelijk. Om niet in het openbaar te dragen. Om beschaamd aan te schaffen voor als je aan het tuinieren bent (ofzo) en ze vervolgens beschaamd te verstoppen als er visite komt. Of je er luidkeels voor te verontschuldigen bij diezelfde visite als je ze vergeten bent te verstoppen (“nou, let maar niet op die vre-se-lijk-e Crocs hoor!”).

Maar wat zagen we tijdens de Sping/Summer-shows voor 2017? Crocs. Op de catwalk. Schotse ontwerper Christopher Kane stuurde zijn modellen op met de fameuze plastic slipper, die hij zelf wel eerst had gepimpt.

De Crocs waren er in glimmend zwart, terracotta en donkerblauw en versierd met kristallen. In het persbericht over de show stond te lezen dat de ontwerper voor zijn collectie “landelijk en zelfgemaakt wilde combineren met urban sophistication en een vleugje mystieke en religieuze iconografie” – zo kregen alle aanwezigen een bidprentje.

Minutes until the Christopher Kane Spring Summer 2017 runway show #ChristopherKane #SS17 #LFW #Countdown

A photo posted by Official Christopher Kane (@christopherkane) on

Iconic Christopher Kane MA SS07 collection pieces feature in the Spring Summer 17 collection #MakedoAndMend #ChristopherKane10 #SS17

A photo posted by Official Christopher Kane (@christopherkane) on

Christopher Kane Spring Summer 17 knitwear details #ChristopherKane #MakedoandMend #ChristopherKane10 #SS17 #SaintChristopher

A photo posted by Official Christopher Kane (@christopherkane) on

Dus, wie weet – misschien zijn volgende zomer Crocs wel de nieuwe Adidas- of Birckenstockslippers? Wij houden ons hart vast.

 

Lees ook:

Bron: Grazia UK

Shoppen is altijd een goed idee