Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit goedkope wimperserum van Kruidvat is een grote hit

Dit goedkope wimperserum van Kruidvat is een grote hit

Mode & Beauty
Dit goedkope wimperserum van Kruidvat is een grote hit

Elke vrouw wil wel rondlopen met lange Bambi-wimpers. Maar omdat we daar nu eenmaal niet allemaal van nature mee gezegend zijn, kun je het nu ook gewoon uit een potje halen.

Lees ook: 6 tips voor mooie wimpers zonder mascara

Het wimperserum van Kruidvat is dan ook niet voor niks razend populair. Naast dat het goedkoop is, zijn de resultaten ook echt verbazingwekkend. We hebben het natuurlijk over het huismerk Super Lash Serum (€9,99).

Niet meer verkrijgbaar

Dat het spul zó goed zou verkopen, had Kruidvat zelf ook niet verwacht. Woordvoerster José Mes vertelt in een interview aan het AD: ‘We verkopen het sinds vorig voorjaar en de vraag is overweldigend.’ Zo overweldigend, dat je bij sommige filialen niet meer aan het wondermiddel kan komen.

Enthousiast

Maar waarom is nu iedereen zo enthousiast hierover? Op social media worden verschillende resultaten gedeeld en inderdaad is te zien dat de wimpers een stuk voller en langer lijken. Ook blogger Marloes van Straaten van Budgetproof.nl kan niet meer zonder: ‘Het resultaat is echt al binnen een paar weken zichtbaar. Het is een toppertje. Ik hoor veel vrouwen die dol zijn op het serum.’

Negatieve effecten

Toch wordt er ook gewaarschuwd over de negatieve bijwerkingen van dit geweldige middel. Er zou Bimatoprost aanwezig zijn in het serum en zou niet voldoen aan de Europese wet- en regelgeving. Dit stofje gebruiken ze normaal gezien om beschadigde oogzenuwen te genezen en slechts als bijwerking wimpergroei hebben. Helemaal goed voor je ogen is het dus niet. Volgens Kruidvat is hier niks van waar en voldoet het serum aan alle eisen. José Mes legt uit: ‘Irritatie kun je van elk product krijgen. Het is belangrijk dat je het zorgvuldig opbrengt, zoals beschreven op de verpakking. Dus boven het ooglid en niet in het oog.’

Pigmentvlekken

Oogarts Richard Zegers van het Diakonessenhuis in Utrecht/Zeist waarschuwt ook nog voor een andere negatieve bijkomstigheid. ‘Dat wimperserum werkt dus om je wimpers te laten groeien, maar je kunt er ook pigmentvlekken van krijgen op je ooglid. Deze verdwijnen in principe wel weer nadat je stopt met het middel.’ Zegers vertelt verder aan EditieNL: ‘Ik heb ook contact gehad met twee dames die een dergelijk serum gebruikten en een bruine verkleuring kregen van hun voorheen groene en blauwe ogen. Deze bruine kleur is blijvend, ook na stoppen van het wimperserum.’ Hij vindt dus ook dat er een waarschuwing op de bijsluiter van dit product moet komen voor dergelijke gevaren. Aanbrengen op eigen risico dus en als je het niet vertrouwt kun je er beter mee stoppen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan & EditieNL | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee