Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Hebben! Viktor & Rolf lanceren betaalbare collectie met Zalando

Hebben! Viktor & Rolf lanceren betaalbare collectie met Zalando

Hebben! Viktor & Rolf lanceren betaalbare collectie met Zalando

Een kleine twaalf jaar geleden stormde vrouwelijk Nederland massaal de H&M binnen om een kledingstuk te bemachtigen uit de eenmalige collectie die ontwerpersduo Viktor & Rolf ontwierp voor de keten. Greep je destijds mis en baal je daar nog steeds van? Dan kun je binnenkort nóg een poging wagen.

Lees ook
Zo ziet de eerste collectie van Arket, het nieuwste merk van H&M, eruit

Niet duur, wél duurzaam
Viktor en Rolf hebben namelijk de handen ineengeslagen met Zalando, voor wie ze een 17-delige collectie ontworpen hebben. En behalve dat-ie goed betaalbaar is – de stukken kosten tussen de € 50 en € 250, is de lijn ook nog eens hartstikke duurzaam. De collectie maakt deel uit van Zalando’s nieuwe recylcleproject RE:CYCLE, waarmee de keten aandacht vraagt voor duurzaamheid van kleding. Voor de ontwerpers betekent het een bijzonder start van hun 25-jarig jubileum.

Restjes en overblijfsels
Zo zijn alle items gemaakt van overgebleven stoffen en ongebruikte kleding. De lijn Viktor&Rolf for Zalando RE:CYCLE is een idee van de twee couture-heren zelf. “We werken al een aantal seizoenen op verschillende manieren met gerecyclede materialen in onze coutureshows, we hebben er een sterke mening over”, vertelt Viktor Horsting aan Womens Wear Daily.

Draagbaar met een couture-vibe
Viktor en Rolf benaderden Zalando met hun idee, waar de kledinggigant meteen enthousiast op reageerde. De Duitse webwinkel gaf hen bergen ongebruikte kleding om mee te werken, waarvan de 17 prachtstukken – draagbaar, maar met een duidelijke couture-vibe – het resultaat zijn. “Het was heel leuk om na te denken over manieren om een couture-idee te vertalen in een prêt-á-porter-idee en om deze in een fabriek te produceren.”

Viktor & Rolf for Zalando RE:CYCLE is vanaf 1 februari online verkrijgbaar. Bekijk hieronder vast de vrolijke campagnefoto’s.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: Zalando.
Fotografie: Marijke Aerden