Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > WAUW: ‘hair dusting’ is misschien wel dé techniek om je lange lokken te redden

WAUW: ‘hair dusting’ is misschien wel dé techniek om je lange lokken te redden

Mode & Beauty
WAUW: ‘hair dusting’ is misschien wel dé techniek om je lange lokken te redden

Helaas pindakaas: je zou je haar toch écht regelmatig moeten laten bijpunten om het gezond te houden. De lengtes van je haar zijn namelijk kwetsbaar, waardoor (vooral aan de onderkant) snel gespleten punten ontstaan. Een regelmatige trimbeurt zou dus dé truc zijn om je haren gezond te houden. Maar psst: het kan misschien ook anders!

Wie niet graag vaarwel zegt tegen z’n lange lokken, maar toch met gezonde haren wil rondlopen, moet ‘hair dusting’ écht eens een kans geven. Bij die techniek wordt niet de onderkant, maar de zijkant van je haar zorgvuldig onder handen genomen. Gek, toch?

Zorgvuldig trimmen

Ja hoor, dat kan wel degelijk: ook de zijkanten van je haar kan je laten bijpunten. Bij ‘hair dusting’ wordt het haar strak getrokken, om vervolgens – heel voorzichtig – met een schaar langs het haar te knippen. Daardoor worden de uitstekende puntjes weggehaald, zodat je je lengte behoudt, maar wel de slechte stukken haar weghaalt. Hoe dat precies in z’n werk gaat, zie je in onderstaande video:

Do not try this at home

Helaas is dit geen DIY-projectje: ‘hair dusting’ moét altijd door een ervaren kapper worden uitgevoerd, want voor je het weet – en wij spreken uit ervaring! – knip je perongeluk in je haar in plaats van langs je haar. Daarnaast duurt het proces ook langer dan een normale knipbeurt, maar geeft het (zoals je hieronder kan zien) wel een bijzonder mooi effect.

Puntje voor puntje

Helaas blijft het sprookje niet duren: na een paar knipbeurten zal je toch écht afscheid moeten nemen van die onderste paar centimeters. Maar deze techniek zorgt er wel voor dat je een paar maanden lang je haar kan laten groeien – en alle kleine beetjes helpen, toch?

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee