Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wat zegt je kapsel over jouw persoonlijkheid?

Wat zegt je kapsel over jouw persoonlijkheid?

Wat zegt je kapsel over jouw persoonlijkheid?

Kort en blond? Of lang en donker? Onbewust kies je het kapsel dat bij je persoonlijkheid past. Maar het werkt ook omgekeerd: een nieuwe kleur of een ander kapsel geeft je een andere uitstraling. Ontdek wat jouw haar over je zegt.

Kort haar? Geen tijd te verliezen!

Imagocoach Michèle De Ceuninck weet als geen ander wat je uiterlijk over je innerlijk zegt: ‘Vrouwen met een kort kapsel zijn vaak praktisch ingesteld. Ze willen het liefst zo weinig mogelijk tijd aan hun haren verliezen. Comfort en gemak is alles wat telt. Ben je actief en sportief? Dan is de kans groot dat je voor een kort koppie kiest. Het geeft een dynamische indruk.’

Lang haar? Lange lokken = verleidelijk

Imagocoach Michèle De Ceuninck: ‘Lang haar heeft een vrouwelijke en meisjesachtige uitstraling. Het wordt gezien als verleidelijk. En eigenlijk zijn lange lokken altijd wel in de mode.’

Al 15 jaar hetzelfde kapsel? Jij houdt van zekerheid

Jij bent een persoon die vasthoudt aan zekerheden en daarom liever op safe speelt. Er zijn mensen die liever behouden wat in hun ogen goed is. Verandering moet je zelf willen en kun je niet opdringen aan iemand.

‘Blondjes zijn dom, brunettes zijn slim.’ Zelfs over de kleur van je haar bestaan er vooroordelen

Donkere tinten kunnen krachtig zijn, maar ook streng en af en toe zelfs een beetje artificieel. Soms kunnen ze te veel aandacht opeisen, en – als het niet de correcte tint is die matcht met de kleur van je huid en ogen – het gelaat bleek of gelig maken. Lichtere tinten komen zachter over.

Bruin staat voor betrouwbaar. Hoe warmer de tint, hoe sympathieker en zelfverzekerder je overkomt.
Blond wordt vaak geassocieerd met femmes fatales. Het straalt iets sexy’s en avontuurlijks uit, maar oogt ook vrolijk en enthousiast.
Rood staat voor passie en een sterk karakter, maar soms ook koppigheid en een onstuimig temperament.
Zwart is mysterieus en exotisch. En soms zelfs een tikkeltje geheimzinnig…

Lees ook:
6 tips om te föhnen

Toon me je scheiding en ik zeg wie je bent

Een middenstreep? Je streeft naar harmonie en rechtvaardigheid. Omdat de linkerhersenhelft de rationele kant is, geeft een scheiding links aan dat je eerder een rationeel type bent. Draag je de scheiding rechts, dan leef je meer op je gevoel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages