Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wat is wel en niet waar over je haar? Hier zijn 6 feiten en fabels

Wat is wel en niet waar over je haar? Hier zijn 6 feiten en fabels

Wat is wel en niet waar over je haar? Hier zijn 6 feiten en fabels

Is het belangrijk om naar de kapper te gaan? En word je door stress echt sneller grijs? Wij zochten het antwoord op zes haarmysteries, want is het een feit of zijn het fabels?

Als je je haar vaak in een staart draagt gaat het sneller kapot

Feit. Sad but true. Vlechten zijn een echte trend, maar als je je haar veelvuldig vlecht of in een staart draagt, zal het sneller afbreken. Het ergste wat kan gebeuren: je haar kan er zelfs van uitvallen. Gooi je haar dus af en toe eens lekker los!

Als je een grijze haar uittrekt komen er twee voor in de plaats

Fabel. Dit is echt een urban legend. Een haarzakje kan maar één haartje doen groeien, dus daar hoef je je echt geen zorgen over te maken.

Je mag je haar niet elke dag wassen

Feit. Het is inderdaad niet goed om je haar elke dag te wassen. Als je je haar vaak wast, zal je hoofdhuid erg droog worden. Door je haar vaak te wassen, verwijder je namelijk talg. En die heb je nodig om je hoofdhuid te hydrateren. Een gebrek aan talg zorgt op zijn beurt voor de productie van nóg meer talg, wat dan weer zorgt voor vet haar. Probeer je haar dus twee à drie keer per week te wassen.

Van stress krijg je grijs haar

Dit is een fabel. Het grijs worden van je haar heeft te maken met je genetische aanleg en omgevingsfactoren hebben hier géén invloed op.

Lees ook
Vet haar en geen tijd om te wassen? Zo maak je zelf droogshampoo

Je haar groeit sneller als je het regelmatig laat knippen

Fabel. Je haar groeit uit je hoofdhuid, dus waarom zou het sneller groeien wanneer je regelmatig je puntjes laat bijknippen? Je haar groeit gemiddeld een centimeter per maand. Je puntjes knippen heeft geen impact op het groeitempo van je haar, maar het is belangrijk om je dode puntjes regelmatig bij te knippen. Als je veel last hebt van droge puntjes, is het wel moeilijker om je haar mooi lang te krijgen.

Grijs worden is een teken van ouderdom

Fabel. Helaas niet waar. Bijna één derde van de vrouwen onder de dertig begint al grijs te worden. En helaas is er niet echt iets aan te doen, behalve je haar een leuk kleurtje te geven natuurlijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Beeld: GettyImages