Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Waarom onze obsessie met glitter schadelijk is voor het milieu

Waarom onze obsessie met glitter schadelijk is voor het milieu

Waarom onze obsessie met glitter schadelijk is voor het milieu

Glitters, we kunnen er geen genoeg van krijgen. De ene na de andere sparkly trend neemt het internet over en wat genieten we ervan! Maar, hoe ‘gezellig’ onze obsessie ook is, het is gigantisch slecht voor het milieu. 

Lees ook: Nieuwe make-up trend: glitterlipstick

De ene na de andere glitter-trend steekt de kop op en dat glitters zo razend populair zijn is ook niet vreemd. Wij mensen zijn nu eenmaal aangetrokken tot dingen die glimmen. Er is zelfs een theorie die ervan uitgaat dat glitter een soort bereikbare vervanger is voor diamanten en goud, wat ons een rijk en gelukzalig gevoel geeft. Hoe leuk glitter ook voor ons is, voor het milieu zijn al die trends een ware verschrikking.

Wanneer we bijvoorbeeld glitter in ons haar of op onze huid gesmeerd hebben en dit er weer af wassen, komen alle deeltjes terecht in het water. Eenmaal in het water worden de glitters, gemaakt van plastic, niet meer afgebroken.

Volgens onderzoek vervuilen tonnen plastic deeltjes dagelijks de oceaan en 92% van dit plastic is microplastic, zoals ook glitters. Misschien goed om dit in gedachten te houden. ‘Geniet, maar glitter met mate’.

Lees nu een halfjaar Flair voor 11,- per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. 69,95! 

 

Bron :Metro UK