Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Waarom je misschien toch beter geen droogshampoo kunt gebruiken

Waarom je misschien toch beter geen droogshampoo kunt gebruiken

Waarom je misschien toch beter geen droogshampoo kunt gebruiken

Droogshampoo is een van de beste uitvindingen ooit: je kunt een wasbeurt nog net een dagje uitstellen en dat scheelt zeeën kostbare tijd. Zeker op een festival, waar je uren in de rij moet staan voor een douche #aintnobodygottimeforthat. Maar: het blijkt helemaal niet zo goed voor je haar. 

Dermatoloog Francesca Fusco waarschuwt dat droogshampoo je haar dof kan maken. Wanneer je je haar wast, verwijder je huidcellen, ziektekiemen en bacteriën. Maar door droogshampoo stapelen die dingen zich op, waardoor het alle glans uit je haar trekt.

Haaruitval
Daar bovenop komt ook nog dat droogshampoo het natuurlijk haaruitvalproces verstoort. ‘Droogshampoo zorgt er, net als een haarlak, voor dat je haar aan je schedel blijft plakken. Dit zorgt voor klitten, wat er uiteindelijk weer voor zorgt dat je gezonde haren uit je hoofd trekt tijdens het borstelen.’

Schoon
En hoe je het ook wendt of keert: van droogshampoo wordt je haar niet schoon. Als je gezicht vies is, was je het ook – in plaats van er snel wat poeder overheen te kwasten. Francesca adviseert om twee keer per week je haar te wassen om te voorkomen dat het uitdroogt.

Dus: gebruik je droogshampoo eerder als uitzondering dan als regel om je haar gezond te houden. Een bandana in je haar is minder slecht en ook nog eens heel hip.

 

Lees ook:

Bron: Libelle.nl