Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit is het echte verschil tussen shampoo van de kapper en shampoo van de drogist

Dit is het echte verschil tussen shampoo van de kapper en shampoo van de drogist

Dit is het echte verschil tussen shampoo van de kapper en shampoo van de drogist

Misschien wel een van de meest gestelde vragen aan kappers: is een shampoo van de kapper nou echt veel beter dan die van de drogisterij? En wat is dan het verschil? Wij weten het en leggen het voor eens en voor altijd uit.

De functie van shampoo is om het haar en hoofdhuid schoon te maken. Eens shampoo bevat een reinigingsmiddel die talg, vet, zweet en haarproducten uit je haar haalt. Er zijn duizenden shampoo’s voor gekruld, dun of juist dik haar, maar er zit wel degelijk verschil tussen een kappersshampoo en een drogisterij shampoo.

Het verschil tussen de shampoo’s

Er zit vaak een flink prijsverschil tussen de shampoo’s van de kapper en de shampoo’s afkomstig uit de drogisterij. Dit prijsverschil is er niet voor niets en er zit wel degelijk verschil in de producten. Wat dat verschil is en waarom er een prijsverschil is lees je hieronder:

1. Sulfaten

Sulfaten verwijderen vetten en resten van haarproducten uit het haar en van de hoofdhuid. Elke shampoo bevat sulfaten, maar er zit een verschil in de hoeveelheid. Sulfaten zijn nodig voor een goede reiniging, in een shampoo kun je dus niet helemaal zonder.

Een shampoo die schuimt geeft altijd een heel fijn en schoon gevoel. Helaas is een flink schuimende haarshampoo vaak het teken van veel sulfaten die agressief voor het haar kunnen zijn. Te veel en te agressieve sulfaten kan leiden tot een te gereinigde hoofdhuid, waarbij ook de natuurlijke talg verwijdert wordt.

Kapsalons hebben vaak shampoo’s met weinig en milde sulfaten. Het haar wordt dan alsnog schoon, maar de natuurlijke talg blijft op de hoofdhuid aanwezig. De prijs van zo’n shampoo is vaak dan ook vaak duurder door de mildere sulfaten.

2. Ingrediëntenlijst

Een ander groot verschil tussen de shampoo’s is de ingrediëntenlijst. Om een goede kwaliteit te leveren blijft de professionele haarindustrie continue opzoek naar goede ingrediënten. Vaak zijn het ingrediënten die erg kostbaar zijn of erg schaars zijn, zoals arganolie. Ook de zoektocht kost veel tijd en daarmee tegelijkertijd ook geld. Haarshampoo’s van de drogisterij bevatten vaak geen ingrediënten zoals arganolie. Soms staat het wel op de verpakking en kan het zijn dat het om een minimale percentage gaat.

Lees ook
Was eerst je haren voordat je gaat sporten

3. Hogere concentratie

Shampoo’s van de kapper bevatten veel goede werkstoffen, daardoor heb je van een kappershampoo veel minder nodig voor een goede werking. Kappersshampoo’s zijn ook vaak meer verzorgend dan die van de drogisterij. Ook gebruikt men vaak veel meer product dan nodig is. Uiteindelijk kun je in verhouding langer doen met een kappersshampoo dan een goedkopere drogisterij. Een goedkope drogisterij shampoo is op langer termijn dus net zo duur  als een hoog geconcentreerde kappershampoo.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify| Beeld: Getty Images