Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Deze schoenen zijn weer helemaal hip: Uggs

Deze schoenen zijn weer helemaal hip: Uggs

Deze schoenen zijn weer helemaal hip: Uggs

Je verwacht het misschien niet, maar deze warme schoen met een dikke schapenvacht aan de binnenkant maakt deze winter een come back: Uggs. Sommigen van ons zijn hier erg blij mee en halen gelijk die oude Uggs uit de kast, terwijl anderen deze trend vreselijk vinden. Ze zeggen niet voor niks over dit schoeisel: you hate it or love it.

Uggs

Voor degene die vaak koude voeten heeft en graag op warme wolkjes loopt, is deze trend ideaal. Een paar jaar geleden was het hoge model populair, maar deze winter is de lage variant en de Uggs-sloffen on trend. Hoewel we eerlijk moeten toegeven dat deze schoenen niet echt stijlvol en sexy zijn, zitten ze wel erg lekker. Het draait nou eenmaal niet altijd in het leven om de looks, soms kies je liever voor comfort en wil je gewoon warme zachte voetjes.

Influencers

Verschillende influencers zoals Vivian Hoorn en Rihanna werden al gespot op de Australische ‘pantoffels’. Zo schreef Vivian onder haar post op Instagram:”When you know me well you know these shoes are my every day wear for more than 10 years now.” Niet alle volgers van Vivian reageren positief op haar post. Iemand reageert: ”Je zou je eerst moeten verdiepen in het dierenleed dat schuil gaat achter de noodzaak van jouw warme voeten. Bah!” en ”jammer dat je achter zo’n merk als Uggs staat..”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

Lees ook
Welke schoenen kun je het beste aantrekken als het sneeuwt?

Dierenmishandeling

Het merk Uggs wordt al jaren beschuldigd van dierenmishandeling, door onder andere dierenrechtenorganisatie PETA. De organisatie zegt dat de huid van het merinoschaap op verschrikkelijke wijze wordt verkregen. Ze zouden de schapen slachten en mishandelen als de schapen tegenstribbelen tijdens het scheren. Uggs zegt zelf op de website dat dit helemaal niet het geval is. Het schoenenmerk geeft aan dat ze strikte regels hebben voor de boeren waar de huiden vandaan komen.

Feitje: Uggs werden in eerste instantie vooral door surfers gedragen in Australië en Nieuw-Zeeland

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Getty Images