Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Met dit trucje blijft je nagellak langer zitten

Met dit trucje blijft je nagellak langer zitten

Met dit trucje blijft je nagellak langer zitten

We hebben er allemaal last van… heb je net je nieuwe manicure gedaan, is er meteen een hoekje van je pink omdat je ergens tegenaan stoot. DAMMIT! Daar wordt nooit iemand vrolijk van want stiekem steek je best veel tijd in die netjes gelakte nagels. Wij hebben een trucje om dit tegen te gaan: de juiste layering

Layering, layering, layering 

Het is vast geen geheim dat je nagellak beter blijft zitten wanneer je veel laagjes aanbrengt in plaats van één dikke klodder. Toch is de manier waarop je dat doet erg belangrijk en kan je binnen die laagjes verschillende trucjes gebruiken.

Base coat

Om je nagels voor te bereiden, breng je altijd een base coat aan voor je met je nagellak in de weer gaat. Dit hoeft daarom geen doorzichtige basis lakje te zijn. Dit kan ook een nude kleur zijn of een witte lak. Deze zijn vaak steviger én doen je kleur beter uitkomen. Wit maakt de kleur erboven feller terwijl nude een zachtere ondertoon geeft.

Artdeco-Nagelmake_up-Art_Couture_Nail_Lacquer

Nude nagellak Artdeco, € 8,95 (bekijk hier)

Kleurtjes mengen 

Net zoals met lipstick kan je ook met nagellak goed mengen. Niet in het potje natuurlijk! Maar de verschillende laagjes over elkaar kunnen samen een heel andere kleur geven. Perfect voor al je lakjes die niet zo dekkend zijn. Een holografische glans over een blauw lakje aanbrengen? Super idee.

MAC-Nagellak-Top_Coats

Holographic nagellak MAC, € 10,- (bekijk hier

Glitter is sterk 

De glitterliefhebbers hebben het vast al gemerkt, maar een laagje glitters doet de lak erg verstevigen. Gebruik dus glitters als voorlaatste laag aan. Daarboven kan je nog een doorzichtige top coat doen en ben je verzekerd van een lak die op zijn minst een paar dagen mooi blijft zitten.

Sally_Hansen-Nagellak-Color_Frenzy

Glitterlak Sally Hansen, € 9,99 (bekijk hier

Lees ook: