Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Nieuwe trend op komst? Déze opvallende kleur mascara maskeert vermoeide ogen

Nieuwe trend op komst? Déze opvallende kleur mascara maskeert vermoeide ogen

Mode & Beauty
Nieuwe trend op komst? Déze opvallende kleur mascara maskeert vermoeide ogen

De kans is groot dat al dat thuiswerken jouw hele ritme behoorlijk door de war heeft geschopt. Ga je steeds later uit bed en blijf je tot het uiterste moment liggen? Het resultaat: je bent moe en dat zie je terug in je gezicht. Maar geen zorgen, want Leco van Zadelhoff (52) heeft hét trucje voor je om die vermoeide ogen te maskeren. Blauwe mascara is vanaf nu je beste vriend, als we de visagist mogen geloven.

Vermoeide ogen maskeren

Vermoeide ogen zijn niets nieuws, maar in coronatijd wel wat confronterender. We kijken namelijk allemaal geregeld tegen ons eigen spiegelbeeld aan tijdens de vele Zoom-meetings – en die hoek heeft niet echt een positieve invloed op ons gelaat.

Optisch frisser

Aan het tijdschrift &C vertelt Leco van Zadelhoff dat blauwe mascara dé oplossing is voor die zo gehate vermoeide look en donkere kringen onder je ogen. Hij stelt zelfs dat hij het cool vindt als vrouwen hun zwarte oogmake-up vervangen voor een blauwe kleur. “Als je moe bent of net even te diep in het glaasje gekeken hebt, lijkt je oogwit er optisch gelijk witter en frisser door”, stelt de beautydeskundige.

Lees ook
Idee voor je eerste na-de-lockdown-kappersbezoek: déze haartrend ga je overal zien in 2021

Do’s en don’ts

Nu klinkt dit natuurlijk vrij, eh, heftig. Of misschien zelfs een tikkeltje clownesk. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, als je de mascara goed aanbrengt en vooral goed afstemt op de rest van je make-up. Blijf ver uit de buurt van andere make-up in dezelfde kleur blauw. Dus zet niet ook nog een blauw lijntje op de waterrand van je ogen en kies ook niet voor blauwe oogschaduw in combinatie met je mascara.

Twijfel je nog? Hieronder een paar voorbeelden van hoe je een opvallende kleur kunt rocken als een pro.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: Pexels

Shoppen is altijd een goed idee