Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Tips: zo kun je zo lang mogelijk genieten van jouw parfum

Tips: zo kun je zo lang mogelijk genieten van jouw parfum

Tips: zo kun je zo lang mogelijk genieten van jouw parfum

Heb jij een lievelingsgeur? Vast wel! Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten, want de meeste parfums zijn niet goedkoop. De flesjes alleen zijn vaak al super cute, maar het is toch vervelend als je merkt dat de geur na verloop van tijd wegebt. Flair deelt tips!

Als je zo lang mogelijk wilt kunnen genieten van je lievelingsgeur, is er een aantal dingen die je beter wel en beter niet kunt doen. Zo heb je het meeste profijt van dat nieuwe parfum en ruik je altijd heerlijk!

Fris en fruitig

Bewaar je parfum op een koele en droge plek. Warmte, licht en vocht zorgen ervoor dat de kwaliteit van je geurtje wordt aangetast en dus sneller zijn geur verliest. Het klinkt gek, maar door je geur in de koelkast te bewaren zul je er het langst van kunnen genieten!

First things first

Wacht niet met het opdoen van je parfum tot je helemaal bent aangekleed en je make-up hebt aangebracht, maar doe dit voortaan gelijk nadat je uit de douche ben gestapt. Door de warmte staan je poriën nog een beetje open en dat zorgt ervoor dat die heerlijke geur beter wordt opgenomen.

De beste plekjes

De plek waar jij je parfum altijd spuit, heeft veel invloed op hoe lang je lekker blijft ruiken gedurende de dag. Warme plekjes zoals achter je oor, in je decolleté, in de binnenkant van je arm en in je knieholtes zorgen ervoor dat de parfum goed verspreid wordt. Hierdoor ruik je helemaal naar je lievelingsgeur.

Smeren, smeren, smeren

Parfum pakt beter op een soepele, zachte huid. Verzorg de plekjes waar je gaat sprayen dus extra goed! Smeer ze bijvoorbeeld extra in met wat vaseline of geurloze bodylotion, om het langst van je geur te kunnen profiteren.

Niet wrijven

Wrijf jij altijd je polsen tegen elkaar na het aanbrengen van je parfum? Think twice! We maken ons er allemaal schuldig aan, maar is zonde! Want door dat te doen wrijf je de eerste parfum weg, waardoor de geur vervliegt! Dus gewoon even sprayen en laten drogen.

Always on the go

Als je veel onderweg bent, is het heel onhandig om die glazen fles mee te nemen in je tas. Het is zwaar en er ligt continu breekgevaar op de loer. Spray dus thuis wat parfum op een aantal wattenstaafjes en neem die mee in een gesloten boterhamzakje. Klinkt niet heel glamourous, maar het is superhandig. Wrijf de stokjes even over je huid en je ruikt weer helemaal lekker!

Lees ook:

Bron: Fashionchick