Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Pukkels door het dragen van je mondkapje? Déze vier tips voorkomen ‘maskne’

Pukkels door het dragen van je mondkapje? Déze vier tips voorkomen ‘maskne’

Mode & Beauty
Pukkels door het dragen van je mondkapje? Déze vier tips voorkomen ‘maskne’

Inmiddels houdt het coronavirus de wereld al maanden in de greep en is het dragen van een mondkapje steeds normaler geworden. Toch brengt het dragen van zo’n masker ook nadelen met zich mee, namelijk ‘maskne’. Oftewel: acne en puistjes veroorzaakt door je mondkapje.

Pukkels door mondkapje

De huidproblemen komen vooral voor waar je het mondkapje draagt: rondom je mond, op de wangen en kin, dus. De pukkels die je krijgt worden veroorzaakt door de wrijving van je mondmasker op de huid. Daarnaast ontstaat onder het masker een vochtige omgeving vanwege je ademhaling, die je huid nog gevoeliger maakt voor huidirritatie en acne.

Wat doe je ertegen?

Huidproblemen zijn ontzettend vervelend én wij snappen dat maar al te goed. Daarom de beste tips tegen pukkels onder je mondkapje:

1. Let goed op de stof wanneer je je mondmasker koopt of maakt

Wanneer je huidproblemen wil voorkomen, is het dragen van een masker van luchtige stof zoals satijn, zijde of katoen het best. Van deze opties is een honderd procent katoenen masker het meest beschermend tegen het virus.

2. Was je mondkapje regelmatig

Hoewel het duurzamer is om een mondkapje te kopen die je kunt hergebruiken, is het wel enorm belangrijk dat je ‘m goed schoonhoudt. Herbruikbare maskers zijn namelijk vaak wat dikker, waardoor je adem meer in het masker blijft hangen en er meer warmte wordt vastgehouden. Hierdoor kan ophoping van zweet en olie ontstaan, wat ‘maskne’ veroorzaakt.

3. Reinig je gezicht regelmatig, maar niet te vaak

Met name als je gevoelig bent voor acne is deze stap een must. Maar was je gezicht niet te vaak. Dit kan je huid uitdrogen en meer problemen geven. Houd het daarom bij twee keer uitgebreid wassen per dag; het liefst ’s ochtends en ’s avonds. Voelt je huid na het dragen van een mondkapje toch niet zo fris zoals je zou willen? Dep je gezicht dan met een wattenschijfje met micellair water – tegenwoordig heb je die gelukkig in een travel size formaat.

Lees ook
Sjansen met een mondkapje: déze gezichtsuitdrukkingen worden ervaren als flirten

4. Probeer make-up te vermijden

Dit is vast niet de eerste keer dat je hoort dat het dragen van make-up slecht is. Maar het mondmasker zorgt ervoor dat de huid rondom de mond en neus ‘gesloten’ is. Dat is goed voor onze bescherming tegen het virus, maar niet voor de huid. Onze huid kan hierdoor namelijk slecht ‘ademen’, en al helemaal met make-up op. Probeer daarom make-up te vermijden, want de poriën raken verstopt wat resulteert in die vervelende puistjes. Wil je echt niet zonder? Ga dan voor een getinte dagcrème.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee