Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Met déze tips krijg je je oude haarkleur weer terug nadat je het hebt geverfd

Met déze tips krijg je je oude haarkleur weer terug nadat je het hebt geverfd

Met déze tips krijg je je oude haarkleur weer terug nadat je het hebt geverfd

Als je vaak van haarkleur verandert, weet je maar al te goed hoe lastig het is je eigen haarkleur terug te krijgen. Maar is die nieuwe kleur bij de kapper toch niet helemaal wat je wilde? Probeer dan eens deze handige tips.

Oude haarkleur terug

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je ergens op Pinterest een prachtig plaatje tegenkomt, meteen naar de kapper rent en aan het einde van je afspraak toch niet helemaal blij bent met de kleur. Want het ziet er nooit zo uit als op de foto. De kapper vragen het weer terug te kleuren doe je niet, want dan zit je er er weer uren en ben je met een beetje pech nog meer geld kwijt.

In de ergste gevallen moet je haar zelfs geblondeerd worden, en dat is al helemaal niet goed voor je haar. Het is dus niet makkelijk. Hoe vaker je je haar hebt geverfd,  hoe lastiger het wordt om die oude kleur weer terug te krijgen.

Maar gelukkig hebben we een aantal handige tips die je kunnen helpen je kapselt terug te toveren naar je eigen kleur.

1. Knippen maar!

Een van de meest simpele manieren om de kleur uit je haar te verwijderen, is om de kleur uit je haar te knippen en je oude haarkleur weer terug te laten groeien. Met een kort kapsel heb je je eigen haarkleur namelijk sneller terug. En dat is juist wat we willen, right? En gelukkig zijn korte kapsels helemaal van dit moment. De shag en de bob bijvoorbeeld zijn populairder dan ooit.

De tekst gaat verder onder de foto. 

2. Highlights

Heb je nu een donkere haarkleur, maar is je natuurlijke haarkleur lichter? Dan is het eigenlijk zonde om je haar te blonderen of zelfs bleken. Je haarconditie wordt hier namelijk alleen maar slechter van en de kans dat je oude haarkleur terugkomt is zeer klein.

Een andere optie die je wel zou kunnen helpen zijn highlights. Het duurt misschien wel iets langer dan blonderen, maar het geeft een mooier resultaat. Het is voor de conditie van je haar op langere termijn ook beter. En na een tijdje kun je ervoor kiezen je haar te laten uitgroeien of afknippen.

De tekst gaat verder onder de foto. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 25 (@25solonos)

3. Gebruik goede haarproducten

Het is belangrijk om goede haarproducten te gebruiken als je je haar hebt geverfd. Zo blijft je haar in ieder geval in goede conditie. Ook kunnen bepaalde producten helpen bij het oplichten van de kleur. Een zilvershampoo kan ook een goede optie zijn om je haarkleur op te lichten. Een zilvershampoo maakt je haar namelijk zachter en lichter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Beautify | Beeld: GettyImages