Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Tip voor een mooie huid: met deze simpele handeling houd jij je huid langer jong

Tip voor een mooie huid: met deze simpele handeling houd jij je huid langer jong

Tip voor een mooie huid: met deze simpele handeling houd jij je huid langer jong

Het is iets waar we vroeg of laat allemaal mee te dealen hebben en waar we écht niet omheen kunnen. Waar we het over hebben? Rimpels! Toch is er iets waarmee je moeder natuur op een natuurlijke wijze iets kunt helpen, om zo lang mogelijk van je gladde huid te kunnen genieten. Een simpele behandeling om je huid langer jong te houden. 

Huid langer jong

Je hebt het waarschijnlijk al wel veel vaker gehoord en het zal je niet geheel onbekend in de oren klinken, maar toch is de kans groot dat je deze gemakkelijke handeling nog niet in je dagelijkse routine hebt zitten. De manier om je huid zo lang mogelijk een jonge, frisse en stralende look te geven, is namelijk door te smeren met SPF! En ja, ook als de zon niet schijnt.

Bye rimpels

In de zon wandelen is heerlijk, maar zonnestralen doen weinig goeds voor je huid, zelfs als het bewolkt is. Rimpels, moedervlekken en pigmentvlekjes kunnen door de zon zomaar verschijnen op je gezicht. Daar worden we niet blij van. Het gebruiken van een crème met SPF kan dit voorkomen. Smeren met SPF heeft ook nog eens meer invloed op de staat van je huid dan je voedingspatroon. Wow!

Lees ook
Zo vaak moet je eigenlijk je pyjama wassen: ‘Wij verliezen in een hoog tempo huidcellen’

Onderzoek

Procter & Gamble en DNA-tester 23andMe deden een grootschalig onderzoek naar huidveroudering onder een groep van 150.000 witte vrouwen. Maar liefst 10.839 dames vrouwen van 60+ gaf aan vaak te horen te krijgen dat ze er jonger uitzagen dan dat ze waren. En ja, deze groep bleek 75% van de tijd een gezichtscrème met SPF te dragen! Het onderzoek zegt dat door het dragen van SPF in je dagcrème, je 48% meer kans hebt om ‘mooier’ oud te worden. Oftewel, met minder rimpels, vlekjes en oneffenheden. Nou, daar tekenen wij voor!

Hoe houd jij je huid langer jong?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Wellness Academie | Beeld: Getty Images