Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > TikTok hack: zó ben je snel van de irritatie van een zonverbrande huid af

TikTok hack: zó ben je snel van de irritatie van een zonverbrande huid af

TikTok hack: zó ben je snel van de irritatie van een zonverbrande huid af

Grote kans dat jij ook met je snoet in de zon gaat zitten zodra ‘ie zich even laat zien. En dan bestaat er ook een grote kans dat je in plaats van gezond bruin, een tikkeltje rood wordt. Met deze TikTok hack ben je snel van de irritatie van je geïrriteerde huidje af als ‘ie zonverbrand is. 

Zonverbrand gezicht? TikTok hack helpt

Beauty hacks is een groot TikTok account dat creatieve oplossingen deelt voor dagelijkse beauty ‘problemen’. Ze hebben nu een oplossing tegen de irritatie van een zonverbrande huid: bevroren aloë vera blokjes.

Tekst gaat verder onder video. 

@beautyhacks

It’s almost summer? Start prepping with this handy tip ?LIFE SAVING! model: @galamartinez #summerhack #sunburn #fypシ #fy

♬ original sound – ?

Aloë vera tegen zonverbrande huid

Aloë vera wordt al jaren ingezet tegen een zonverbrand huidje. Niet voor niets zit het in allerlei aftersun producten. Daarnaast werkt aloë vera ook goed tegen ontstekingen. Als je de kracht van de plant inzet en dat combineert met een ijskoude temperatuur, krijg je dé perfecte match tegen een zonverbrande huid.

Hoe maak je het?

Eigenlijk is het zo simpel, dat het niet echt een uitleg nodig heeft. Maar: men neme een ijsblokjes houder (het liefst siliconen, zo kun je de blokjes er het makkelijkste uithalen). Daarin doe je een aloë vera product naar keuze (je kunt gaan voor puur aloë vera, maar het kan ook een aftersun product zijn waar het goedje inzit) en dat doe je in de vriezer. Het duurt ongeveer een paar uur voordat de gel echt bevroren is.

Lees ook: 
Burn baby, burn: hoe gevaarlijk is één keer verbranden nu echt?

Liever voorkomen dan genezen

Natuurlijk is het een fantastische truc, ik bedoel: we verbanden allemaal wel eens, maar voorkomen blijft natuurlijk beter dan genezen. Het KWF meldde dat in 2020 bijna 70.000 mensen de diagnose huidkanker krijgen, iets wat vaak ontstaat door blootstelling aan uv-straling. Iedere keer dat je verbrandt, beschadig je jouw DNA en dat is onherstelbaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: well+good | Beeld: Getty Images