Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > ‘The French cut’ is het kapsel dat iedereen nu wil hebben

‘The French cut’ is het kapsel dat iedereen nu wil hebben

‘The French cut’ is het kapsel dat iedereen nu wil hebben

Lange lokken à la Romy Boomsma zijn prachtig, maar vragen wel om wat toewijding en véél haarolie. Zin in iets rigoureus anders? Dan komt deze trend als geroepen. 

Logisch dat je in het ellendige jaar dat 2020 is, zin hebt in iets nieuws. Iets fris. Hetzelfde gevoel als die drang om na een rommelige break-up meteen naar de kapper te rennen. Enter dit Franse kapsel. Het heet ‘the French cut’ en het is hella sexy en chic (want wat wil je, het is Frans).

Amper styling nodig

Het kapsel lijkt op een bot geknipte bob, maar dan nog een stukje korter. Het staat fantastisch met een gordijnpony. En met een baret, een Bretonse trui en optioneel een stokbrood. Omdat het kapsel van nature al veel textuur aan je haar geeft, vereist het ’s ochtends amper styling. Nonchalant is hier het toverwoord, dus je kunt stijltangen en krulborstels achterwege laten.

https://www.instagram.com/p/CFcqinBBrL3/

Overleg met je kapper

Ho, stop: ren niet meteen wildenthousiast naar de kapper. The French cut kun je, hoe knap ook, niet rücksichtlos overnemen. Haarstylist Matthew Jones vertelt wat je in overweging moet nemen voor de schaar erin gaat. “Dit kapsel kan iedereen staan, maar het is het best om in overleg met de kapper te bepalen welke lengte en textuur haalbaar zijn. Afhankelijk van je gezichtsvorm kun je een gordijnpony of bot geknipte lagen toevoegen. Soms is een beetje extra advies nodig.”

https://www.instagram.com/p/B8GcopFFsI4/

Moeiteloos chic

Houd er ook rekening mee dat je met dit kapsel voortaan wat vaker in de kappersstoel zit voor onderhoud dan met lange lokken (nog een redden om te bidden dat die tweede lockdown uitblijft).

“De Franse bob raakt je jukbeenderen en is moeiteloos chic. Het bespaart niet alleen föhn-tijd, maar geeft ook die relaxte vibe waar we zo van houden. Het is het perfecte kapsel voor degenen die een unieke look willen en hun eigen haarvolume en -textuur willen omarmen.” Laat je dan ook niet tegenhouden als je van nature krullen hebt: dat maakt dit kapsel er nog beter op.

Nu alleen nog uitvogelen hoe we die jukbeenderen van Taylor Hill krijgen…

https://www.instagram.com/p/CD6kEuSjlbb/

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Mamma Mia. Beeld: Instagram, Brunopress