Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Spaatje doen? Hoofdredacteur Leonieke laadt op in Vichy

Spaatje doen? Hoofdredacteur Leonieke laadt op in Vichy

Mode & Beauty
Spaatje doen? Hoofdredacteur Leonieke laadt op in Vichy

Wallen, futloos haar, slaaptekort, een bleke huid. Je begrijpt: een tripje naar de beroemde spa in Vichy (precies, van het bekende merk) kwam als geroepen. Voor de lancering van Mineral 89 mocht ik twee dagen genieten in deze Franse stad van de thermale bronnen. En ik kwam er herboren uit. Nog niet overtuigd? Dan hier vijf redenen om te gaan.

Lees ook: Gebruik je ademhaling als tool om te ontspannen

Helend bronwater
Het mineraliserend thermaal water van Vichy is al eeuwenlang beroemd om het unieke effect op de huid. Het water is tweeduizend jaar geleden ontdekt in de vulkanen in het gebied rondom Vichy. De Romeinen waren in de die tijd al groot fan, omdat het de huid zichtbaar glad en zacht maakte. Heel bijzonder is dat de bronnen nog steeds worden gebruikt, en dat ze nog steeds zoveel mineralen als tweeduizend jaar geleden bevatten.

Cultuur
Een wandeling in Vichy is eigenlijk een wandeling door de geschiedenis. Er staan prachtige oude huizen, een historische opera en veel restaurantjes. Het is de moeite waard om met een stadgids op pad te gaan, want de verhalen over de eeuwenoude Franse kuuroordcultuur in Vichy zijn meer dan de moeite waard.

Lekker kuren
Vichy ademt ‘health’, het voelt alsof al die natuurlijke mineralen gewoon in de lucht hangen, waardoor je een instant energieboost krijgt. Maar in kuuroord Les Célestins brengen ze het kuren pas echt naar een hoog niveau. Alle producten die worden gebruikt bij de gezichtsbehandelingen hebben de mineralen uit de oorspronkelijke bronnen als basis. Ook het water in de (luxe!) zwembaden zijn een cadeau voor je lijf. Tel daar een lunch bij op met wederom natuurlijke producten uit de Auvergine en je voelt je energiemeter in no time stijgen.

Mineral 89
Voor het eerst heeft Vichy een serum ontwikkeld dat voor 89 procent bestaat uit natuurlijk mineraliserend thermaal water uit de vulkaanbronnen. Een natuurlijk product dat je huid elke dag een stralende boost geeft. Het perfecte middel tegen stres en vermoeidheid of beter gezegd: een dagje kuren in een potje.

Lesje verzorgen
Natuurlijk is je verzorgingsritueel dik in orde, maar wat extra advies van de professionals is altijd fijn. En die kennis is er zeker in Vichy. De specialisten in Les Célestins maken perfecte huisanalyses, weten welke producten bij je passen en geven je tips & tricks voor een stralende huid.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Shoppen is altijd een goed idee