Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Sophie: ‘In één nacht gaf ik 1000 euro uit aan kleding’

Sophie: ‘In één nacht gaf ik 1000 euro uit aan kleding’

Sophie: ‘In één nacht gaf ik 1000 euro uit aan kleding’

Sophie (33) hees zich elke week in de nieuwste trends en kocht zo veel beautyspul dat haar badkamerkast uitpuilde. Drie jaar geleden overwon ze haar koopverslaving.

Lees ook: Eliens (28) man kwam om bij een auto-ongeluk.

‘Zo’n tien jaar lang heb ik me helemaal suf geshopt, van mijn negentiende tot mijn negenentwintigste. Ik dacht dat ik gelukkiger werd van altijd maar meer en meer spullen kopen, maar nu weet ik dat het een poging was om erbij te horen. Ik voelde me weleens eenzaam en dacht dat ik door de juiste outfits geaccepteerd zou worden door de ‘hippe’ meisjes. In mijn ogen werkte het: ik werd zelfs een succesvolle blogger die vaak lovende reacties kreeg over haar stijl. Maar het kostte me een fortuin. Als student shopte ik voor zo’n vijfhonderd euro per maand aan kleding en accessoires, vanaf het moment dat ik fulltime ging werken, liep dat op tot achthonderd euro per maand. Grote bedragen die ik meestal niet eens op mijn rekening had staan. Dus vroeg ik een creditcard aan. En nog één. Uiteindelijk liep ik met drie kaarten op zak. Toen verhoogde ik mijn studentenlening maar. Niet voor studiedoeleinden, maar om meer kleding te kunnen scoren.

Het winkelen bezorgde me vaak een high. Het gevoel van iets nieuws te hebben, iets wat net ‘in’ was en waar ik complimenten over kreeg, werkte verslavend. Dus ging ik nog vaker op zoek naar dat gevoel. Als student hield ik meerdere keren per week een shopping spree. Toen ik begon te werken, werden die vervangen door het onlineshoppen. Zogenaamd goeie aanbiedingen werkten op mij als een rode lap op een stier: ‘2 + 1 gratis’ betekende voor mij negen beautyproducten kopen, terwijl ik er maar twee nodig had. Want zo’n koopje laat je niet liggen, toch? Of ik legde zonder nadenken tweehonderd euro neer voor limited edition make-up, die ik vervolgens niet durfde te gebruiken omdat het toch te bijzonder was. Een eindeloze kledingkast en bomvolle badkamerkast vol ongebruikte beautyspullen waren het gevolg. Samen met drie creditcards die tot aan de limiet opgebruikt waren, een betaalrekening in het rood en een studentenlening die steeds hoger werd.

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Flair. Nummer 01 ligt t/m dinsdag 9 januari in de winkel.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: iStock