Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wat is nou eigenlijk beter: slapen met vast óf los haar?

Wat is nou eigenlijk beter: slapen met vast óf los haar?

Mode & Beauty
Wat is nou eigenlijk beter: slapen met vast óf los haar?

Je gaat er misschien niet dood aan, maar voor je lokken is het o zo belangrijk; slaap je ’s avonds met los haar, een knot/staart of een vlecht? Het fijnste is natuurlijk om alles bij elkaar te binden – vooral als je hele lange lokken hebt – zodat het ten eerste geen klittenboel wordt, maar je ’s ochtends ook niet met een halve pruik in je bed wakker wordt. Maar is het ook het beste voor je haren?

Bacteriën

Het antwoord is: ja! Maar wel met een kanttekening. Laten we eerst beginnen bij het begin. Prima dat jij wanneer je thuiskomt van werk je lokken even lekker losgooit, maar voordat je je bed instapt, kun je het maar beter weer bij elkaar binden. Niet alleen kan het door het schuren over je kussen afbreken, zitten je haren na zo’n dag vol bacteriën (tenzij je het voor het slapengaan wast, maar daar komen we later op terug), wat niet alleen een beetje viezig is, maar ook nog eens een nadelig effect kan hebben voor je huid.

Onder spanning

Daarom kun je je haar beter in een losse knot, vlecht of staart dragen. Maar… bind je staart of knot ook weer niet te strak vast. Dit zorgt er namelijk voor dat je haar onder spanning komt te staan en ook daar is je haar niet heel blij mee. Ook kun je beter voor bijvoorbeeld scrunchies kiezen dan de welbekende strakke elastiekjes.

Lees ook
Kort, korter, kortst: Chantal Janzen laat opnieuw de schaar in haar lokken zetten

Zijden kussensloop

Enfin, terug naar het gewassen verhaal. Hoewel er niets lekkerder is dan met schoon haar je bed in stappen, is het wel van belang om te zorgen dat je haar droog is. Niet alleen zorg je ook hier al snel voor een klittenboel, ook breekt het makkelijker af als je haar nog nat is. Daarnaast is het handig om te investeren in een zijden kussensloop. Dit zou namelijk écht wonderen voor je haar doen. Een zijden kussensloop trekt in tegenstelling tot een katoen kussen niet het vocht uit je haar, waardoor je niet wakker wordt met pluizig en droog haar, maar juist met een fabulous coupe. Scheelt je ’s ochtends toch een hoop gedoe!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NSMBL | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee