Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Skin icing: de nieuwste trend om pukkels te verwijderen is met een ijsklont

Skin icing: de nieuwste trend om pukkels te verwijderen is met een ijsklont

Skin icing: de nieuwste trend om pukkels te verwijderen is met een ijsklont

Je kan op TikTok van allerlei verschillende filmpjes vinden, van lollige dieren tot beautytips aan toe. De nieuwste online trend heet: skin icing. Wat is dat?

Een ijsklontje inplaats van een crème in een tubetje, daar komt het eigenlijk op neer. Deze trend schijnt dus goed te zijn voor je huid. Het enige wat je nodig hebt… is een ijsklontje. Hoe gebruik je dit dan in je gezichtsverzorgingsroutine?

De trend: skin icing

Je kunt tegenwoordig zoveel gezichtsverzorging kopen, maar waar te beginnen? Het is begrijpelijk dat je niet meteen weet, wat je wel en niet het beste kunt gebruiken. Blijkbaar is het dus helemaal niet zo moeilijk. Je kunt van je bevroren water in de vrieskast, ook een hoop mee doen voor je huid. Goedkoop en duurzaam. De trend heet dus skin icing. Je smeert als het ware een ijsklontje over je gezicht en haalt de rode gloed daarmee uit je gezicht.

Voordelen van skin icing

Skin icing doet wonderen voor huidtypes met acne of rosacea. Het werkt verkoelend en haalt het rooie uit je gezicht weg. Plus, het houd de huid gehydrateerd. Het schijnt ook nog eens gezond te zijn om ELKE dag een ijsklontje tegen je gezicht aan te smeren. Het zorgt voor een betere bloedsomloop en een frisse uitstraling – en minder onzuiverheden. Geen ochtendgezicht meer, joehoe.

Lees ook:
TikTok hack: zó ben je snel van de irritatie van een zonverbrande huid af

Maar hoe werkt skin icing dan?

Skin icing is dus super gezond, maar ook ontzettend makkelijk om te doen. Je haalt een ijsklontje uit de vriezer, smeert het op je gezicht en klaar. Let wel goed op de conditie van je huid. Doe het niet te vaak en klakkeloos. Als jouw huid snel gevoelig is, dan kun je niet zomaar een koud klontje er op smeren. Het kan dan zelfs de huid beschadigen. Wil je het wel heel graag proberen? Doe er dan een doekje overheen en kijk hoe dat gaat. Je kan ook eerst een fijne olie of zachte serum op je gezicht smeren. Zo komt het ijsklontje niet direct in aanraking met je blote huid. Zodra je dit elke dag 10 minuten hebt gedaan. Is het resultaat snel en uitstekend te zien. Kom maar door met die perzikhuidjes.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | beeld: GettyImages