Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Rennen, vliegen, vallen.. Deze make-up foutjes maak jij zeker als je altijd haast hebt

Rennen, vliegen, vallen.. Deze make-up foutjes maak jij zeker als je altijd haast hebt

Mode & Beauty
Rennen, vliegen, vallen.. Deze make-up foutjes maak jij zeker als je altijd haast hebt

Als jij ’s morgens chronisch tijd tekort komt, maak je het voor jezelf niet makkelijk. Haastige spoed is namelijk zelden goed en in de praktijk betekent het maar al te vaak: slecht/niet ontbijten (want geen tijd), geen zelfgemaakte lunch (idem), stress om op tijd te komen en.. make-up fails.

Toegegeven, dat laatste is misschien wel je minste zorg als je hongerig en nog nahijgend achter je bureau zit, maar toch. Omdat een gewaarschuwde vrouw voor twee telt, bij deze een lijstje met de grootste make-up fouten. Dan weet je waar je op kan letten de volgende keer. Als je nu maar kon stoppen met snoozen

Geklonterde mascara

Omdat je nog restjes van gisteravond op je wimpers hebt zitten of omdat je je mascara nooit goed dichtdraait. Omdat je haastig 40 lagen over elkaar doet. Dus: zorg voor schone ogen, een dichte mascara en breng aan volgens deze techniek.

Foundation

Foundation in haastige vegen op je gezicht smeren zorgt dus net niet voor die egale, natuurlijke look waar je naar op zoek was. Beter is de foundation voorzichtig op je huid te deppen met je vingertoppen of om een kwast te gebruiken. Geen tijd? Doe het dan in trein of op het toilet van je werk terwijl je computer aan het opstarten is.

Poeder!

Je gezicht afwerken met poeder is de finishing touch, die je in de haast altijd vergeet. Bovendien ben je bang om het in je schemerige badkamer te overdrijven. Gevolg: aan het eind van de dag is er van je – weliswaar haastig opgesmeerde – foundation niets meer over. Zonde! Dus sta deze stap zeker niet over en werk altijd af voor een licht, doorzichtig poeder.

Dagcrème skippen

Foundation direct op je huid aanbrengen is een heel slecht plan. Ten eerste is het ongezond voor je huid, ten tweede is je huid nog droog na het slapen, waardoor de foundation zich naar binnen zal zuigen en je een dof, rimpelig gezicht krijgt. Eerst hydrateren dus!

Lees ook:

 

 

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee