Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Primark bevestigt eindelijk hoe je hun naam uitspreekt

Primark bevestigt eindelijk hoe je hun naam uitspreekt

Primark bevestigt eindelijk hoe je hun naam uitspreekt

Al sinds Primark op Nederlandse bodem is neergestreken, is het een discussiepunt: is het nou Priemark of Praimark? Eindelijk komt de keten zelf met een officiële bevestiging om de verwarring de wereld uit te helpen.

Lees ook: Hebben: Primark brengt magische Harry Potter-collectie uit

Of je nu team Priemark of team Praimark bent; shoppen bij de budgetketen doen we allemaal weleens. Om de eindeloze discussie over de merknaam de beëindigen, heeft de keten de vraag ‘Hoe spreek je Primark uit?’ opgenomen op de helpdeskpagina op de website. Het verlossende antwoord: ‘Dat is een goede vraag. Wij geven de voorkeur aan Pr-Eye-Mark.’ Oftewel: Praimark. Kun je het niet geloven? Klik hier om het antwoord met eigen ogen te zien. Had jij het bij het rechte eind?

Lekker makkelijk
In Ierland hebben ze overigens geen probleem met de uitspraak van de merknaam. Daar heeft Primark een andere naam: Penneys. Dit komt doordat het eerste filiaal in 1969 onder deze naam opende in Dublin. Toen de keten ging uitbreiden, ging deze in het buitenland verder onder de naam Primark om problemen met de Amerikaanse retailer J.C. Penney te voorkomen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Metro UK.