Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > (Patch)work of art: dit is dé nieuwe jeanstrend waarvan je dit jaar een exemplaar in je kast wil hebben

(Patch)work of art: dit is dé nieuwe jeanstrend waarvan je dit jaar een exemplaar in je kast wil hebben

(Patch)work of art: dit is dé nieuwe jeanstrend waarvan je dit jaar een exemplaar in je kast wil hebben

Opgelucht ademhalen voor alle grootouders. De broek met gaten is niet meer wat we vaak gaan zien op straat. Een nieuwe jeanstrend is nu al overal aanwezig en hij is leuker dan leuk. We hebben het over patchwork jeans, oftewel, de good ol’ ‘lapjesbroek’.

Patchwork jeans

Patchwork jeans werden voor het eerst populair in de jaren ’70 en zo zie je maar weer: alles komt terug. In die tijd waren de broeken vooral gemaakt met hand gestikte lappen, maar gelukkig hoef je vandaag de dag niet zelf aan de slag. Al kun je die broek met gaten alsnog even naar je oma brengen, natuurlijk.

Lees ook:
Oelala: déze 2 basic kleuren zijn weer helemaal on trend in de wereld van fashion

Verschillende wassingen

Toch is de nieuwste trend wel nét iets anders dan die van vijftig jaar geleden. Veel merken van nu brengen een hoop verschillende denim wassingen en texturen bij elkaar, zodat je uiteindelijk een geheel nieuwe look hebt. Er is voor iedereen wel wat wils, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat jij deze trend aan je neus voorbij moet laten gaan. Kun je weer helemaal hip naar de kapper (dít zijn de nieuwe haartrends voor 2021), de nagelsalon (met déze manicure ben je helemaal hip komende lente) of schoonheidsspecialiste, want flaneren over het terras zit er – zo lijkt het geval – helaas nog even niet in.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Viva | Beeld: Getty Images