Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wat je nog niet wist over parfum

Wat je nog niet wist over parfum

Mode & Beauty
Wat je nog niet wist over parfum

Waar kan je je parfumflessen het best bewaren? Hoeveel geuren kan een mens onderscheiden? Conditioneren met parfum, kan dat? Hier volgen onze parfum weetjes!

Parfum kun je het best in de koelkast bewaren
Wil je je parfums zo lang mogelijk bewaren? Let dan op waar je ze neerzet. Licht zorgt er bijvoorbeeld voor dat je geur langzaam vervliegt. Flesjes die je als decoratie in je badkamer gebruikt, zullen minder lang meegaan.

Hitte heeft hetzelfde effect. Dure flesjes of limited editions kun je naar verluidt het best in de ijskast bewaren, op een temperatuur van 3 tot 7 graden.

Parfums & conditioneren
Geuren associëren we haast automatisch met gevoelens. Een parfum kan dus een bepaalde sfeer in je brein activeren. Als je tijdens je jeugd vaak met een bepaalde geur in contact komt, zal je die geur met een herinnering gaan associëren.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom de klassiekers het goed blijven doen, generaties na hun lancering.

Je kunt 2.000 geuren onthouden, 10.000 onderscheiden
Een mens kan gemiddeld 10.000 verschillende geuren onderscheiden. Een professionele parfumeur moet een trainingsprogramma van drie jaar volgen, en leert in die periode 2.000 geuren herkennen. Daarna volgt er nog eens een stage van vier jaar.

Aan het einde van de rit behoren ‘de neuzen’ wel tot een select groepje van zo’n 1.000 man, en wacht hun een salaris van 6 cijfers.

Bron: Daily Mail

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee