Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit moet je doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden

Dit moet je doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden

Mode & Beauty
Dit moet je doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden

Pasen klinkt misschien nog ver weg, maar de paaseitjes liggen daarentegen al best een tijdje in de schappen. Enne, eerlijk is eerlijk: we hebben er ook al best wat achter de kiezen. Herkenbaar? Dan wil je vast weten wat je moet doen om de calorieën van één paaseitje te verbranden. 

Paaseitje

Hoewel het dit jaar pas op zondag 21 april eerste paasdag is, liggen de chocolade-eitjes nu al in de schappen. En tja, probeer dan de verleiding maar eens te weerstaan. Al die vrolijke kleurtjes en nieuwe smaken… Maar wist je dat één paaseitje zo’n 45 kilocalorieën bevat? Net zo veel als in een waterijsje of een appel.

47 paaseitjes per jaar

Een aantal jaar geleden bleek uit onderzoek van HEMA dat we per persoon zo’n 47 paaseitjes per jaar eten. Dat komt neer op een totaal van 2100 calorieën. En het is niet eens zo gek dat we er zó veel eten. Doordat paaseitjes zo klein zijn en in allemaal verschillende smaken komen, wil je ze allemaal proeven. En bijna overal waar je komt, staat er wel een gevuld schaaltje op tafel.

Zo verbrand je één paaseitje

Maar wat kun je nou doen om één paaseitje te compenseren? Simpel: maak tijdens de lunchpauze of ’s avonds na het werk een wandeling van tien minuten. Dan heb je al genoeg calorieën verbrand. Ook een optie:

  • 8 minuten fietsen
  • 5 minuten hardlopen
  • 25 minuten achter een bureau zitten
  • 20 minuten staan

In dat geval: wij nemen er nog een! En jullie?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee