Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Organisatie Miss Nederland krijgt kritiek na ‘Every body is bikini’-foto

Organisatie Miss Nederland krijgt kritiek na ‘Every body is bikini’-foto

Organisatie Miss Nederland krijgt kritiek na ‘Every body is bikini’-foto

De organisatie van Miss Nederland postte gisteren een foto van hun deelnemers in bikini met daaronder de tekst ‘Every body is a bikni body’. En daarmee konden ze op flink wat kritiek rekenen. Want deze Miss verkiezingen zijn eigenlijk alles behalve inclusief. Tot vorig jaar waren er zelfs nog maten waar de deelnemers aan moesten voldoen, wilden ze kans maken op de titel.

Volgers leveren kritiek op Miss Nederland post

Aanleiding voor de foto en quote bleek Internationale Bikini Dag. De foto schoot bij veel volgers in het verkeerde keelgat. Opmerkingen als: ‘Dit is zo fucking misplaatst. Misschien eerst eens actief heel veel gaan veranderen aan de verkiezingen en het ideaalbeeld wat daarbij uitgedragen wordt voor je een hippe quote gaat gebruiken om een bepaalde inclusiviteit te veinzen die jullie organisatie totaal niet bezit’ en ‘Ja, deze dames zien er wel uit als een goede afspiegeling van het bikini-dragende deel van onze bevolking! #sarcasme’, zijn eronder te lezen.

Lees ook: 
Roxeanne Hazes deelt nietsverhullende foto inclusief striae

Reactie Miss Nederland op kritiek

Inmiddels heeft de organisatie zelf ook gereageerd op de kritiek. De reactie: ‘Hi, We begrijpen helemaal waar jullie vandaan komen. Graag willen wij jullie laten weten dat sinds de organisatie is overgenomen we hard werken aan verandering. Dit jaar toen Denise Speelman miss Nederland 2020 werd gekroond met haar indrukwekkende verhaal over het hebben van een eetstoornis, de oorzaak en de gevolgen daarvan, we de Internationale maat- en lengte eisen hebben geschrapt. Dit neemt niet weg dat wij voorgaande jaren ons inderdaad wel hielden aan deze standaarden en het tweede plaatje niet matched met de quote. We willen graag communiceren dat deMiss Nederland Organisatie voor iederee is, ongeacht welk bodytype en dat wij actief bezig zijn om het sterotype plaats van een Miss weg tenemen. Met vriendelijke groetjes, de Miss Nederland Organisatie.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: Getty Images