Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Op deze 5 onverwachte plekjes kun je concealer gebruiken

Op deze 5 onverwachte plekjes kun je concealer gebruiken

Mode & Beauty
Op deze 5 onverwachte plekjes kun je concealer gebruiken

Je bent een pro in het verbergen van donkere kringen en ongewenste vlekjes met concealer. Maar als je hem enkel daarvoor gebruikt, zal er nu een heel nieuwe wereld voor je opengaan. Een paar goed geplaatste puntjes op enkele onverwachte plaatsen, kunnen jouw gezicht namelijk compleet transformeren. Soms heb je zelfs geen foundation meer nodig. Erewoord.

Dit zijn vijf onverwachte plaatsen waar je ook concealer kunt aanbrengen

1. De buitenste hoeken van je ogen
Breng concealer aan ter hoogte van je buitenste ooghoek. Maak een opwaartse beweging richting je arcadeboog. Dit geeft een liftend effect en de illusie dat je zo fris bent als een hoentje. Dat superwakkereffect wordt nog eens versterkt als je je wimpers krult.

2. Rond je neus
Dep een beetje concealer rond je neusgaten en langs je lachrimpels voor een verfrissend, smooth effect.

3. Op je oogleden
Op een geen-make-up-dag wrijf je toch een beetje concealer op je oogleden. Donkere kleuren – die je een vermoeide blik geven – worden zo gecamoufleerd. Werk af met een laagje transparant poeder om te vermijden dat de concealer in je fijne lijntjes kruipt.

4. Op je junkbeenderen en je arcadeboog
Wist je dat een crèmige concealer ook goed werkt als highlighter? Zeker in de zomer als je gezicht wat bruiner is, kan die bleke, winterse concealer wonderen doen. Smeer wat op je junkbeenderen en je arcadeboog. Extra tip: wrijf ook een beetje op je neusbrug. Mee-eters worden onzichtbaar en je geeft je neus meer vorm.

5. Op je borst
Wees niet bang om een plekje in je nek of decolleté ook aan te pakken. Let wel op de tint: waarschijnlijk hebben je nek en decolleté een andere kleur dan je gezicht.

Lees ook

Beeld: Corbis

Shoppen is altijd een goed idee