Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Ook Nederland doet vandaag mee met ‘Black Friday’

Ook Nederland doet vandaag mee met ‘Black Friday’

Ook Nederland doet vandaag mee met ‘Black Friday’

De Amerikaanse cultuur is steeds prominenter aanwezig in de Nederlandse samenleving – na Halloween lijken we nu ook de Thanksgiving-traditie over te nemen. Hoewel, niet helemaal..

Het deel van de traditie waarin er ’s middags met de hele familie uitgebreid kalkoen en aardappelpuree gebunkerd wordt, slaan we spijtig genoeg over. Evenmin lopen we collectief te kwelen waar we allemaal toch zo thankful voor zijn. Wat we wel doen: shoppen met fikse korting. Oh yeah!

Black Friday

Thanksgiving wordt in de Verenigde Staten traditioneel op de vierde donderdag in november gevierd. De vrijdag die daarop volgt (vandaag dus) staat bekend als Black Friday en gaat iedereen -geheel volgens traditie- shoppen. Winkelketens spelen daar slim op in met speciale kortingen en andere acties.

Het Europese equivalent van Black Friday is Boxing Day in het Verenigd Koninkrijk, bij ons bekend als Tweede Kerstdag. Er wordt wel eens gekscherend gezegd dat de dag met de superkortingen zo heet, omdat mensen elkaar letterlijk de winkel uit boksen voor de beste kortingen. Wie wel eens een filmpje van Boxing Day of Black Friday heeft gezien, weet dat dit niet eens zo’n heel vreemde verklaring is..

giphy

Waarschijnlijk zal het bij ons niet zo ver komen, maar je kunt vanaf vandaag dus wel profiteren van fijne kortingen die in de meeste gevallen nog het hele weekend gelden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige look van Mart Visser?

Mart Visser jurk Vivian

Of deze jas?

Mart Visser jas Madison -inktblauw

Bekijk alle superkortingen van Mart Visser hier

 

 

Lees ook:

Wil je weten welke winkels er nog meer meedoen? Klik dan hier

 

Bron: Wikipedia, NOS, Giphy