Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Onderzoek wijst uit: zóveel paar schoenen heeft een vrouw gemiddeld in haar kast staan!

Onderzoek wijst uit: zóveel paar schoenen heeft een vrouw gemiddeld in haar kast staan!

Onderzoek wijst uit: zóveel paar schoenen heeft een vrouw gemiddeld in haar kast staan!

Zeg eens eerlijk: hoeveel paar schoenen staan er in jouw kast? Wedden dat je op een veel hoger aantal uitkomt dan je van tevoren dacht. Daarom is dit onderzoek erg interessant voor alle shoe addicts onder ons. Want hoeveel paar schoenen heeft de gemiddelde Nederlandse vrouw in haar kast staan?

Verzameling
Een onderzoek van website Nelson heeft het verlossende antwoord op deze prangende vraag. Het aantal sneakers, slippertjes, sandaaltjes, sling backs en hakken dat de gemiddelde Nederlandse vrouw in haar kast heeft staan is: 23 paar!

Afbeelding via Giphy

Verstoffen
Dit werd onderzocht onder 500 Nederlandse vrouwen. Leuke kanttekening: een derde van deze collectie laten wij vrouwen dus verstoffen in de kast; acht paar dragen we namelijk niet tot nauwelijks. Oeps.

Gelukkiger en zelfverzekerd
Uit het onderzoek kwam ook nog naar voren dat per jaar 25 procent van de vrouwen vier paar schoenen koopt en daar gemiddeld tussen de vijftig en honderd euro aan uitgeeft. Slechts een vijfde van de vrouwen is bereid meer neer te tellen voor een nieuw paar. De ondervraagde vrouwen gaven aan zich gelukkiger en zelfverzekerder te voelen bij het dragen van een nieuw paar schoenen.

Favoriete schoen
En wat de lievelingsschoen van de Nederlandse vrouw is? 44 procent van de ondervraagde vrouwen gaf aan dat het enkellaarsje met stip op nummer 1 staat, gevolgd door de sneakers. En de kleur? Niet erg verrassend, maar zwart schoeisel draagt de Nederlandse vrouw het liefst. Dit omdat ze onder vrijwel iedere outfit staan.

Wat is jouw favoriete schoen?

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: