Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > O jee: deze stijlfouten maken je ouder

O jee: deze stijlfouten maken je ouder

Mode & Beauty
O jee: deze stijlfouten maken je ouder

In een tijdperk waarin jeugd synoniem lijkt te staan voor schoonheid, doet iedereen z’n best om er zo jong en fris mogelijk uit te zien. Van botox op je 25e (of eerder) tot obscure zeewierpakkingen: geen middel wordt geschuwd.

Maar behalve dat die behandelingen kapitalen kosten, is het nog maar de vraag of het eindresultaat echt mooi is. De oplossing: duik eerst eens in je kledingkast! Met deze vijf simpele stijltips loop je in no-time jaren jonger de deur uit.

Deze items kun je beter vermijden als je gaat voor een jeugdige look:

Zwarte kleding

Ja, we weten het. Zwart slankt af. Zwart is tijdloos. Zwart is klassiek en kan altijd, overal. Zwart is het nieuwe zwart. Klopt allemaal als een bus, máár: zwart maakt ook oud. Een ouder wordende huid kan door een zwart kledingstuk bleker en fletser ogen, en door het scherpe contrast vallen eventuele rimpels en oneffenheden nog meer op. Probeer eens een wit blouseje onder een zwarte trui om het geheel te breken, of investeer in een paar kleurige accessoires of een goeie blush.

Bril met zwaar montuur

Superleuk, die hippe geek-chique brillen, maar zo’n zwart, zwaar model benadrukt ook rimpels en wallen. Beter is het om te kiezen voor een minder zwaar model, bijvoorbeeld van metaal of hout, of modellen met een subtiel glimmertje erin. Ook een optie: neonkleur (wie durft?).

Huidkleurige panty

Daar kunnen we kort over zijn: die zijn voor oma’s. Zelfs de allerdunste, duurste huidkleurige panty blijft oudbollig. Bovendien: als-ie zo dun is, kun je net zo goed met blote benen over straat, toch? Dat is nog eens fashion dedication!

Verkeerde beha

Een beha in de verkeerde maat is niet alleen oncomfortabel, het maakt ook dat je er kleiner en dikker (en dus vaak ouder) uitziet. Laat je maten opmeten door een professional (in de betere lingeriezaken) en investeer in een paar goeie bh’s. Grote kans dat je er met je nieuwe silhouet – zonder hobbels en bobbels – zo een paar jaar vanaf snoept.

Klassiek vestje met knoopjes

Het is een klassieker: het vestje met lange mouwen en kleine knoopjes. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren, tijdloos en handig in zomer én winter, máár… ze zijn ook tuttig. En tuttig maakt oud. Maar voordat je ze meteen doneert aan het Leger des Heils; probeer eens zo’n vestje achterstevoren te dragen, met de bovenste knoopjes open. Eh, wat? Ja dus: deze klassieke truc van de iconische Amerikaanse moderedactrice Diana Vreeland is nog altijd een succes. Hip en jong, maar ook klassiek en stijlvol. Score!

Lees ook:

Bron: Oprah, Harper’s Bazaar, Stylecaster, afbeeldingen via Pinterest

Shoppen is altijd een goed idee