Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Oei: Webshop Asos moet schadeclaim van 24 miljoen betalen!

Oei: Webshop Asos moet schadeclaim van 24 miljoen betalen!

Oei: Webshop Asos moet schadeclaim van 24 miljoen betalen!

Het is de plek waar we allemaal nét iets te vaak te vinden zijn en waar ons spaargeld zomaar aan op lijkt te gaan: online retailer Asos. Het succes van de Britse webshop is ongekend, maar gaat niet zonder slag of stoot. Want er is bekend gemaakt dat Asos een schadeclaim van 20 miljoen pond (omgerekend 24 miljoen euro) aan haar broek heeft hangen!

Gelijkenissen
De eis is gekomen naar aanleiding van een klacht van twee andere grote Europese bedrijven, die Asos voor de rechter hebben gesleept. De bedrijven in kwestie dienden de aanklacht in, omdat zij vonden dat de naam van de Britse webshop te veel op de naam van hun bedrijf lijkt.

Half jaar winst
De Europese bedrijven bestonden al eerder dan Asos, en heten Assos – een Zwitsers bedrijf dat kleding maakt voor fietsers – en Anson’s Herrenhaus – een Duits mannenlabel. De rechter heeft de twee bedrijven in hun gelijk gesteld en dus moet Asos 24 miljoen euro aan schadeclaims betalen. Dit bedrag staat gelijk aan de winst van een half jaar voor de webshop, maar daarmee mag Asos haar naam wel behouden.

Naamsverandering
Webshop Asos ging de lucht in met een andere naam, namelijk ‘As Seen On Screen’. In 2002 veranderde de online retailer dit naar Asos. Pas acht jaar later, in 2010, diende de Zwitserse en Duitse keten een aanklacht in. Nick Beighton, CEO van Asos, laat weten blij te zijn dat het proces nu afgesloten is. ‘Akkoord gaan met deze settlement is de juist beslissing voor ons bedrijf.’

Bron: Vogue

Lees ook: