Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Voor regen én zonneschijn: zo maak je iedere normale mascara waterproof

Voor regen én zonneschijn: zo maak je iedere normale mascara waterproof

Voor regen én zonneschijn: zo maak je iedere normale mascara waterproof

Deze lente is het weer erg wisselvallig geweest. Ook de eerste dagen van de officiële zomer waren nogal nat. Soms komt het met bakken uit de hemel en soms is het zo warm dat je het liefst alleen maar stil wil zitten in een zwembad. Of je gezicht nu onder de regendruppels of het zweet zit, één ding kunnen we in beide situaties goed gebruiken: waterproof mascara. Helaas is het vinden van een goede mascara ook al niet makkelijk, laat staan een fijne waterproof variant. Gelukkig is er nu een handig trucje waarmee je iedere gewone mascara waterproof kan maken. 

Mascara waterproof maken

We kennen het allemaal wel, je stapt naar buiten in de regen of je zweet op een warme dag en langzaam maar zeker zie je het gebeuren. Je mascara zit overal, behalve op je wimpers. Daarom grijpen mensen vaak naar een waterproof mascara in deze situaties. In deze mascara’s zit namelijk een ingrediënt dat niet in water oplosbaar is, waardoor het vaak goed blijft zitten mocht je een stortbui over je heen krijgen. Alleen hebben veel mensen geen waterproof mascara of zweren ze bij hun favoriete non-waterproof mascara. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die er tóch voor kunnen zorgen dat je niet meer met pandaogen over straat hoeft.

Topcoat

De eerste is een speciale topcoat. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als eentje voor je nagels, hij behoudt namelijk gewoon de make-up die eronder zit. De kleurloze gel zorgt dus voor een waterproof beschermingslaagje. Kun je de topcoat niet vinden of heb je een snellere oplossing nodig? Een transparante wenkbrauwgel kan ook jouw normale mascara met één laagje al waterproof maken.

Lees ook:
Dít zijn de meest gemaakte fouten met het aanbrengen van mascara

Tip uit de keuken

Kun je de wenkbrauwgel dan ook nergens vinden of heb je geen zin om er een te kopen voor een aantal keer? Dan zijn er gelukkig nog genoeg natuurlijke producten die kunnen helpen. Duik dus snel je keuken in voor… kokos- of olijfolie. Ja, echt. Olie zorgt namelijk ook voor een beschermlaagje. Hoe doe je dit dan? Pak een oud mascara-borsteltje en maak deze goed schoon. Breng dan de olie aan met het borsteltje et voilà! Zorg wel dat je de olie goed laat opdrogen voordat je de regen of het zwembad in gaat, anders heeft het nog weinig zin.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images