Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Nooit meer pluizig haar met deze 5 tips

Nooit meer pluizig haar met deze 5 tips

Nooit meer pluizig haar met deze 5 tips

Lang of kort haar, dun en glad haar of juist krullen.. Iedereen heeft weleens last van pluizig haar. Wat ons betreft een eeuwige frustratie, want als het pluizen eenmaal begint, is er geen houden meer aan.

Met deze tips behoort jouw pluizenbolletje gelukkig voorgoed tot het verleden.

  1. Minder wassen

We blijven erop hameren! Te vaak je haar wassen zorgt dat er een tekort ontstaat aan natuurlijke oliën in je haar. Deze oliën helpen je haar goed gehydrateerd te houden. Droog haar gaat sneller pluizen, dus probeer je haar echt niet vaker dan drie keer in de week te wassen.

pluizig

2. Hydraterende maskers en haarolie

Gebruik eens in de zoveel tijd een hydraterend masker. Dat voedt je haar en draagt bij aan een mooie, glanzende bos. Overdrijf het niet – het hoeft niet te vaak – en smeer ook zeker niet te veel in je haar, daar wordt het vet van.

pluizig3

Ook haarolie helpt perfect tegen statisch haar. Je hoeft niet huiverig te zijn dat haarolie je coupe vet en zwaar maakt, want de oliën van nu zijn uiterst licht en verzwaren je lokken niet. En dat is fijn, want olie weet zich als een van de weinige haarproducten een weg dieper in de haarlok te banen, waardoor dit het uitgelezen product is om pluis te bestrijden.

3. Zijden sjaal

Door een zijden sjaal om je haar te binden voorkom je frictie – één van de belangrijkste oorzaken van pluizig haar. Bovendien voel je je gelijk een ware diva 😉 Geen zin in gehannes met een sjaal? Een zijden kussensloop maakt ook al een groot verschil.

4. Föhnen

Huh? Föhnen? Maakt dat de boel niet juist superpluizig? Nope! Als je je haar föhnt, strijk je je haar juist glad. Er zijn wel een paar belangrijke kanttekeningen: zorg dat je een hittebestendige spray gebruikt voor je begint en zet je föhn zeker niet te heet.

pluizig2

5. Investeer in een goede borstel

De koningin onder de borstels is uiteraard de Mason Pearson-borstel. Door de jaren heen heeft deze stylingtool een iconische status gekregen, aangezien de kam zowel zachter is voor het haar als de hoofdhuid masseert. Als de borstel – begrijpelijk – iets te duur voor je is, heeft de stylist van Kate Middleton de gouden tip. Benieuwd? Kijk morgen op onze site!

 

Lees ook:

Afbeeldingen: giphy