Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Een moedervlek op een vervelende plek? Zo kom je ervan af

Een moedervlek op een vervelende plek? Zo kom je ervan af

Een moedervlek op een vervelende plek? Zo kom je ervan af

Een moedervlek op een vervelende plek? Dat kan een doorn in het oog zijn, zo ook voor blogger Tess. Zij liet haar moedervlek verwijderen, maar helaas ging dat niet als gepland.

Flair samen met VSM

Tess van Daelen (30) is freelance journalist en moeder van Yasmine (3). Op haar persoonlijke website TESSTED.com deelt ze dagelijks haar ervaringen op het gebied van mode, beauty en lifestyle. 

Ik begon me er steeds meer aan te ergeren, die twee huidkleurige moedervlekken in mijn gezicht. Eén op mijn voorhoofd en één net naast mijn kin. Ik twijfelde al een tijd of ik ermee naar een dermatoloog of cosmetisch arts moest, maar toen ik het bij mijn huisarts aankaartte, zei ze meteen: ‘Oh, dat kan ik wel even voor je weghalen. Heb je tijd?’

Ik was verbaasd. De oplossing was opeens wel erg binnen handbereik. Dus ik ging liggen terwijl de dokter met een soort brandertje wat huid wegschraapte op de door mij aangewezen plekjes. Het klinkt niet best (de geur was nog erger! I know, TMI).
Voor de zekerheid haalde ze iets meer weg, omdat dit soort moedervlekjes vaak terugkomen. Het deed gelukkig geen pijn en het bloedde ook niet. Vijf minuten later stond ik buiten met twee kleine schaafwondjes in mijn gezicht. Het zou vlot genezen en ik hoefde er eigenlijk niets aan of mee te doen.

Maar na een week of vier/vijf merkte ik dat de plekjes nog steeds behoorlijk zichtbaar waren. Natuurlijk was ik blij dat de bultjes van de moedervlekken weg waren, maar nu waren het meer rode kuiltjes in mijn huid.
Had de huisarts dan toch iets te veel weg gehaald? Of had ik het beter gewoon in een kliniek kunnen laten doen? Het antwoord weet ik nog niet, maar ik heb inmiddels wel een middeltje in huis gehaald om de littekentjes, die het inmiddels zijn geworden, wat verfijnder te krijgen.

Met de Derma Calendulan littekencrème van VSM probeer ik de plekjes elke ochtend of avond aan te stippen. Dit is een crème op basis van het natuurlijke ingrediënt Calendula officinalis (goudsbloem) voor de verzorging van nieuwe en bestaande littekens. Hierdoor zouden de plekjes meer moeten vervagen. Ze zullen nooit volledig verdwijnen, maar aangezien het uiterlijk (van een litteken) de eerste tijd nog kan worden beïnvloed, is het ’t proberen waard. Toch vind ik nu het plekje er rustiger uit zien en valt het minder op.

Litteken crème

De crème verzacht de huid en maakt deze soepel waardoor het litteken op den duur minder zichtbaar wordt. De crème met masserende bewegingen aanbrengen stimuleert de bloedsomloop en daarmee het zelfherstellend vermogen van de huid. Heb je zelf een litteken? Kijk het niet eerst een hele tijd aan zoals ik, maar begin tijdig met smeren.