Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Maak je voeten slipperproof in 4 stappen

Maak je voeten slipperproof in 4 stappen

Maak je voeten slipperproof in 4 stappen

Het is weer tijd om met je voeten te pronken, met deze temperaturen kunnen eindelijk je zomerse sandaaltjes uit de kast. Maar ben jij er klaar voor? Dankzij deze tips zijn je voeten slipperproof in no-time.

Slipperproof voeten

Om te beginnen laat je je voeten het beste even in lauw water weken. Zo worden ze al een stuk zachter en kan je ze gemakkelijker behandelen. Als je voeten makkelijk uitdrogen, kan je eens proberen om ze te weken in gezuiverd water. Dat kan je bij de drogist kopen en het kan een groot verschil geven voor de zachtheid van je huid.

Scrubben

Als je voeten lang in dichte schoenen hebben gezeten, hebben ze waarschijnlijk last van eeltplekken. De delen van je voeten die het meeste wrijving ervaren zullen wat ruw voelen. De eenvoudigste manier om deze ruwe plekken te verzachten is door ze weg te scrubben. Was je voeten en droog ze af met een handdoek. Verwijder daarna zachtjes de eelt met puimsteen. Als je hardnekkige eeltplekken hebt, zal je dit een paar dagen na elkaar moeten herhalen om de eelt echt weg te krijgen. Achteraf smeer je een lotion op de plekken, zodat je huid het vocht kan absorberen.

Hydrateren

Als je wil dat je voeten aanvoelen als een babyhuidje, gebruik je het beste een goede, dikke crème of maak je gebruik van natuurlijke oliën. Je voeten hebben sowieso een dikkere crème nodig dan de rest van je lichaam. Extreem droge voeten? Masseer voor het slapengaan je voeten met cacaoboter en trek vervolgens een paar katoenen sokken aan. Je voeten zullen veel zachter zijn als je ‘s ochtends wakker wordt.

Lees ook
Deze kleur nagellak kun je volgens een expert beter links laten liggen als bruid

Lakken

Voordat je nieuwe lak aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je alle oude lagen netjes verwijderd hebt. Als je kan, laat je teennagels een paar uurtjes lak-vrij. Haal het vuil vanonder je nagels en knip je nagels recht af. Knip niet in de hoekjes van je nagels en knip ze ook niet te kort. Dat kan ingegroeide nagels veroorzaken. En oh, knip nooit, maar dan ook nooit je nagelriemen! Ze helpen om ziektekiemen weg te houden van je huid en nagels. Daarna breng je eerst nagellak aan die je nagels helpen versterken, nadien een fleurig kleurtje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: flair.be | Beeld: Unsplash