Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Deze lingerieketen maakt beha’s voor vrouwen die borstamputatie ondergingen

Deze lingerieketen maakt beha’s voor vrouwen die borstamputatie ondergingen

Deze lingerieketen maakt beha’s voor vrouwen die borstamputatie ondergingen

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Veel van deze patiënten kiezen ervoor in hun behandeling hun borst(en) gedeeltelijk of helemaal laten verwijderen. Omdat ook deze vrouwen  het verdienen zich sexy te voelen in lingerie, komt Hünkemoller met twee type beha’s die geschikt zijn voor vrouwen die een mastectomie zijn ondergaan. 

Zacht voor het littekenweefsel

Nog mooier: een deel van de opbrengst gaat naar Pink Ribbon. Op zoek gaan naar een passende beha is voor vrouwen die geen of nog maar een gedeeltelijke borst hebben moeilijk. De beha moet zijn zacht voor het littekenweefsel en ruimte hebben voor een eventuele borstprothese. De beha’s die aan die eisen voldoen zijn vaak niet de allermooiste. Tot nu.

Comfortabel en vrouwelijk

‘Als experts in lingerie willen we rekening houden met de noden van alle vrouwen. Óók die van vrouwen die een mastectomie ondergingen dus. De nieuwe beha’s zijn comfortabel en bieden ondersteuning, maar zijn vooral ook vrouwelijk’, zegt global buying en design director Charlotte Davies.

Maud van Oossanen

De twee verschillende beha’s zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, paars en zalmroze. Beide modellen hebben geen beugels, een zachte katoenen voering en een zachte onderband om te voorkomen dat de beha drukt zet op het geopereerde weefsel. Eind september zijn de beha’s vanaf 32,99 euro te koop in de winkels en online.

Gezicht van deze campagne is Maud van Oossananen. De influencer kreeg ruim een jaar geleden de diagnose borstkanker. Ze nam haar volgers mee in het traject dat volgde. Maud is gelukkig inmiddels kankervrij, maar maakt op Instagram ook duidelijk dat kankervrij niet betekent dat het meteen weer goed met je gaat.

https://www.instagram.com/p/CScU6FGtMk5/

Mentale strijd

‘We hebben ook prachtige foto’s gemaakt, en toen zag ik deze ertussen’, zegt ze over de shoot met Hünkemoller. ‘Zo onwijs mooi, maar als je goed kijkt zie je ook de pijnlijke kant van wat ik heb meegemaakt. De geamputeerde borst met een goede deuk erin. En ja, daar heb ik het vaak nog moeilijk mee, want tja, het is niet van jezelf. Mentaal is het af en toe echt een strijd om alles te accepteren wat er veranderd is. Maar accepteren moet je.. en ik ben trots op mezelf en dankbaar voor hoe mooi de chirurgen het hebben gereconstrueerd.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen
en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN | Beeld: Getty, Hünkemoller