Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Kriebelende wollen trui? Met deze simpele tips heb je daar geen last meer van

Kriebelende wollen trui? Met deze simpele tips heb je daar geen last meer van

Mode & Beauty
Kriebelende wollen trui? Met deze simpele tips heb je daar geen last meer van

Je hebt het vast weleens gehad: je bent aan het (online) shoppen en komt de perfecte wintertrui tegen, maar uiteindelijk blijkt het een extreem kriebelding te zijn. Kun je het niet over je hart verkrijgen om ‘m terug te brengen of sturen? Dat hoeft ook niet, want met een paar simpele tips heb je geen kriebelende wollen trui meer.

Tips tegen kriebelende wollen trui

Niets is zo irritant als een kriebelende wollen trui, maar gelukkig kun je daar gemakkelijk korte metten mee maken. Wel zo fijn, want dan kun je dat prachtexemplaar tóch dragen dit najaar.

1. Azijn

Van het gekriebel afkomen hoeft gelukkig helemaal niet lastig en duur te zijn. Voeg simpelweg een scheutje natuurazijn toe aan de wollen was, dat goedje kan ervoor zorgen dat de harde en dus prikkende pluisjes een stuk zachter aanvoelen. Nog een tip: was je wollen truien altijd binnenstebuiten om wrijving tijdens het wassen te verminderen. Gooi je ‘m in de was met een kledingstuk dat bijvoorbeeld een rits bevat? Bescherm je trui dan goed door ‘m in een waszak te doen.

2. Vriezer

Je hebt vast weleens gehoord dat je nare geurtjes uit je kledingstukken kunt krijgen door ze even in de vriezer te leggen. Maar… ook als je een kriebeltrui hebt, kan een nachtje in de diepvries wonderen doen. De vezels zullen samentrekken en daardoor minder kriebelen. Ha!

Lees ook
Waarom je je wasmachine één keer per maand op 90 graden moet laten draaien

3. Conditioner

Nog een manier om je kriebelende wollen trui zachter te maken, is door crèmespoeling te gebruiken. Dompel het kledingstuk onder in koud water, druk vervolgens zo goed mogelijk het koude water eruit en dep er dan (bij voorkeur extra voedende) conditioner op. Laat de boel een halfuurtje intrekken en druk dan het haarproduct er voorzichtig uit. Tot slot leg je ‘m op het droogrek en is het een kwestie van wachten tot-ie droog is.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: GVA.be | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee