Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Another day, another hack: dít is waarom je een kopje rijst in je kledingkast moet zetten

Another day, another hack: dít is waarom je een kopje rijst in je kledingkast moet zetten

Another day, another hack: dít is waarom je een kopje rijst in je kledingkast moet zetten

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je een hele outfit hebt gepland met items die je al een tijdje niet meer hebt gedragen. Een nieuwe outfit en je bent klaar voor de dag. Maar wat ruik je daar? Yup, dat is de muffe geur van kleding die íets te lang in de kast heeft gelegen. Dat kan verschillende redenen hebben, en voor die redenen hebben we de perfecte oplossing gevonden: namelijk een kopje rijst in je kledingkast. 

Muffe geur in de kast

Als je kleding soms een muffe geur heeft, is dat natuurlijk best vervelend. Vooral als je je hele outfit al in je hoofd had zitten. Je wil dan het liefst alles direct in de wasmachine gooien – wat we heel goed snappen trouwens. Die muffe geur kan verschillende oorzaken hebben, maar die zijn gelukkig ook heel makkelijk weer op te lossen.

Vocht

Vochtige kleding is vaak de boosdoener bij nare geurtjes vanuit je kast. Als kleding namelijk nog een beetje nat is wanneer je het teruglegt, gaat het ruiken. Ook kan het zo zijn dat je een t-shirtje terug je kast in hebt gegooid, terwijl-ie misschien beter bij de was had kunnen zitten. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je je schoenen in je kast opbergt, waardoor het misschien niet al te fris ruikt.

Oplossingen

Het hebben van muffe geurtjes vanuit je kast en in je kleding is niet een heel bijzonder verschijnsel. Daarom zijn er ook al talloze geurstokjes, kasthangers en waszakjes te koop, die je kleding lekkerder zou laten ruiken. Allemaal leuk en aardig, totdat die geurtjes zich met elkaar gaan mixen. Laten we het erop houden dat dat óók niet al te best is.

Lees ook
Híer shop je de prachtige (betaalbare!) oorbellen die Kate droeg tijdens EK-finale

Een kopje rijst

Alles geprobeerd en niets helpt? Wij hebben de ultieme oplossing voor je: een simpel kopje met rijst. Die zet je namelijk gewoon in je kast en laat je al het werk voor je doen. Rijst absorbeert het vocht in je kledingkast, waardoor er ook geen vieze geurtjes meer kunnen ontstaan. Zorg er dan wel voor dat de rijst op een veilige plek staat in je kast en in ieder geval ongekookt is. Zeker weten dat je dan eindelijk van die narigheid af bent.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Ze.nl | Beeld: Getty