Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Lifehack: dít ingrediënt uit je keukenkastje kun je gebruiken om je haar sneller te laten groeien

Lifehack: dít ingrediënt uit je keukenkastje kun je gebruiken om je haar sneller te laten groeien

Lifehack: dít ingrediënt uit je keukenkastje kun je gebruiken om je haar sneller te laten groeien

Heb je alles al geprobeerd om die gewenste haarlengte te behalen, maar lukt het gewoonweg niet? Dan is deze lifehack misschien je reddende engel.

Bakkie pleur

Wat je nodig hebt? Koffie. Ja, je leest het goed. Dat dagelijkse bakkie pleur die je écht nodig hebt om je ochtend te kunnen overleven, zou wonderen doen voor je haar en hoofdhuid. Maar, om je haargroei te stimuleren, is het niet te bedoeling dat je de koffie opdrinkt. Een spoeling en/of shampoo op basis van koffie is het geheim.

Hoe dan?

Cafeïne, de verslavende stof die in koffie zit, is namelijk erg goed voor je haarfollikels. Dit zijn de kweekkamers van je haar. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat cafeïne de haarfollikels stimuleert. De koffie geeft de haargroei een flinke boost: er groeit niet alleen sneller haar én meer haar, maar het duurt ook langer voordat het weer uitvalt.

Lees ook:
Feit of fabel: helpt koffie écht bij afvallen of is het een gevalletje ‘te mooi om waar te zijn’?

Spoelen, spoelen, spoelen

Omdat cafeïne verslavend werkt, is het belangrijk om niet te vaak een cafeïnespoeling te gebruiken. Je haarfollikels kunnen er gewend aan raken, waardoor je steeds meer koffie nodig hebt. Eén keer spoelen per week is meer dan genoeg.

Stappenplan

  1. Koffie zetten: de bedoeling is om gemalen koffie te gebruiken. Omdat er een maximum is aan de hoeveelheid cafeïne die je hoofdhuid op kan nemen, zijn 1 à 2 kopjes genoeg.
  2. Gieten maar: na het afkoelen van de koffie, is het tijd om het over je natte haren heen te gieten. Om te zorgen dat de koffie goed over je haar wordt verdeeld, is het handig om je haar eerst in de koffie te dopen. Laat dit 15 minuten intrekken.
  3. Uitspoelen: na het intrekken van de koffie, is het belangrijk dit uit te spoelen. Als je dit niet doet, kun je last krijgen van hoofdpijn. Gebruik na het uitspoelen een conditioner. Koffie kan je haren namelijk uitdrogen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: hebjehaarweer.nl, Cosmopolitan | Beeld: Getty