Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Vaak een ochtendhumeur? Dan moet je deze kleuren zeker in je kledingkast hangen

Vaak een ochtendhumeur? Dan moet je deze kleuren zeker in je kledingkast hangen

Vaak een ochtendhumeur? Dan moet je deze kleuren zeker in je kledingkast hangen

Dat thuiswerken zorgt er indirect voor dat we mode een stuk minder belangrijk vinden: wie ziet je immers zitten? Tijdens het videobellen zie je toch niks van welke broek of rok je draagt… En dus dragen massaal leggings, joggingbroeken en trainingspakken.

Het nadeel van deze kledingkeuze is dat het onze motivatie enorm beïnvloedt. Tijd dus om je weer eens lekker charmant aan te kleden. Volgens de wetenschap zou ons humeur en het humeur van de mensen om je heen namelijk kunnen opknappen als we meer gekleurde kleding dragen.

Werken in je pyjama

Het is inmiddels bijna een trend geworden: de hele dag werken in je comfortabele trainingspak en videobellen terwijl je nog in je pyjamabroek loopt. Maar of het goed is voor je motivatie? Psycholoog Jennifer Dragonett denkt van niet. Als je namelijk de hele dag in je pyjamabroek rondloopt, dan associeer je dit onbewust toch met lekker chillen, of zelfs naar bed gaan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Nu we thuiswerken, is het juist zo belangrijk om werk en ontspanning gescheiden te houden.

Vrolijke winterkleding

Uit een onderzoek van Judy Park, gepubliceerd in de International Journal of Fashion Design, Technology and Education blijkt dat het ook nog veel uitmaakt wat voor kleding je precies uit de kast trekt. Ok, zwart is makkelijk te combineren, maar een paar lichte tinten doen het veel beter voor je humeur. Dat wordt online shoppen dus, om die lentegarderobe weer wat kleur bij te brengen.

Kleurtje voor een goed humeurtje

Nu is de grote vraag: welke kleur heeft het meeste effect op je humeur? Rampampam… Het is geel! Geel is een kleur die je natuurlijke energie geeft en veel optimisme uitstraalt. Ook doet deze vrolijke kleur ons denken aan het zonnetje. Verder zijn warme kleuren zoals oranje, rood en roze ook goed voor ons humeur. Deze zouden een goede bijdrage leveren aan onze concentratie en ons humeur. Kom maar op met die leuke mixes and matches. En laat die legging en joggingbroek voorlopig even in de kast, goed?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages