Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Say what?! Dít is hoe lang vrouwen gemiddeld voor de kledingkast staan

Say what?! Dít is hoe lang vrouwen gemiddeld voor de kledingkast staan

Say what?! Dít is hoe lang vrouwen gemiddeld voor de kledingkast staan

Het is altijd weer hetzelfde liedje: wat moet je nu aan? Soms kan je wel uren voor je kledingkast staan en duizend outfits proberen. Gelukkig ben je niet de enige die nooit weet wat ze aan moet: uit onderzoek van het Britse warenhuis Matalan blijkt dat we met z’n allen wel dágen voor de kledingkast staan.

Voor de kledingkast

Matalan voerde het onderzoek uit om uit te vinden wat de gemiddelde Britse vrouw nou zoal doet met de tijd die ze heeft. Er deden wel 1500 Britse vrouwen mee aan het onderzoek en de uitkomst was heel confronterend. Want de gemiddelde vrouw spendeert veel meer tijd aan het zoeken naar de perfecte outfit dan je zou denken. In totaal zijn het wel 287 dagen in haar hele leven.

Lees ook:
Vaak een ochtendhumeur? Dan moet je deze kleuren zeker in je kledingkast hangen

De perfecte outfit

We spenderen dus bijna een jaar aan het uitzoeken van de perfecte outfit. Het warenhuis dook er verder op in en onderzocht ook voor welke gelegenheden we het langst bezig zijn met het uitzoeken van kleding. De resultaten: voor een normale dag besteden we elke ochtend zo’n zestien minuten voor de kledingkast. Als we een feestje hebben zijn we wat langer bezig, dan doen we er gemiddeld twintig minuten over. Op vakantie zijn we een stuk relaxter. Dan hebben we in tien minuten onze outfit uitgekozen. Bikini aan en gaan!

Berg met kleding

Dat we er zo lang over doen om onze outfit samen te stellen, heeft niks te maken met een gebrek aan kleding. Uit het onderzoek bleek ook dat de gemiddelde Britse vrouw zo’n 152 kledingstukken heeft. Één op de acht zei zelfs wel 300 kledingstukken te hebben. Niks nothing to wear dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty