Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > JAKKES: zo vies zien je make-upborstels eruit wanneer je ze drie weken niet wast

JAKKES: zo vies zien je make-upborstels eruit wanneer je ze drie weken niet wast

Mode & Beauty
JAKKES: zo vies zien je make-upborstels eruit wanneer je ze drie weken niet wast

Ja, we wéten dat we onze make-upborstels best een wekelijks badje geven. Maar eerlijk: wie heeft daar ooit tijd voor? Zolang ze nog prima werken, is er niets aan de hand, toch? Of, eh, dat hoopten we toch.

Hallo, bacteriën!

Helaas: vanaf vandaag kunnen we onszelf niet meer wijsmaken dat onze kwasten écht niet zo vuil zijn. Onionyeoja, een gebruikster van de populaire website Reddit, postte pas een confronterende close-up van haar gebruikte make-upkwasten. Op onderstaande foto’s heeft ze haar kwasten zo’n drie weken niet gewassen. En hoewel dat ons niet bijster lang lijkt, zit er toch al een hoop vuil in de borstel. Jakkes! En al die productrestjes hebben zo hun ongewenste gevolgen…

1. Bacteriën bouwen zich op

Als je je kwasten niet regelmatig wast, stapelen bacteriën zich op tussen de haartjes van je borstel. Je veegt dus letterlijk de microben in je gezicht. Niet zo fris, he?

2. Het kan onzuiverheden veroorzaken

Soms reageert je huid slecht als je een kwast gebruikt die je al een tijdje niet meer gewassen hebt. Soms krijg je dan een paar puistjes, maar je kan zelfs een milde uitslagkrijgen! Voelt je make-upborstel hard of vettig aan? Dan is het tijd voor een grondige wasbeurt.

3. Je kan er een virale infectie van krijgen

Make-up uitlenen aan een vriendin is sowieso een big no-noen dat geldt ook voor je make-upborstels. Je kwast is al vuil en dan krijg je er nog een extra dosis bacteriën bij die je huid niet gewend is. Bad idea, girl.

4. Last but not least: verstopte poriën

Er blijven altijd restjes make-up achter die zich in je borstel gaan opstapelen. Het resultaat? Verstopte poriën, een vettige huid en – jep – puistjes. Wil je dus een egale en gezonde huid? Dan is er maar één oplossing: je gezicht én je make-upborstels regelmatig wassen.

Hoe het wél moet

Je make-upborstels geef je best wekelijks een kleine douche van lauw water in combinatie met een beetje babyshampoo. Werk de shampoo met roterende bewegingen in de borstel en zorg ervoor dat je het deel waar de haren van je kwast aan de steel bevestigd zitten, niet nat wordt. Laat je kwasten goed opdrogen voor je ze opnieuw gebruikt. Wil je je kwasten snel reinigen tussen je wasbeurten? Dan kan je een speciale kwastenreiniger gebruiken die snel verdampt.

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee