Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zo’n hippe facial roller van jade of kwarts in huis? Zó gebruik je ‘m op de juiste manier

Zo’n hippe facial roller van jade of kwarts in huis? Zó gebruik je ‘m op de juiste manier

Zo’n hippe facial roller van jade of kwarts in huis? Zó gebruik je ‘m op de juiste manier

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen op de socials: stijlvolle jade-of kwartsrollers, ook wel de facial rollers genoemd. Deze ‘verfrollers’ gemaakt van edelstenen zorgen voor het verdwijnen van wallen en rimpels, en het ontstaan van een strakkere kaaklijn. Om het gewenste effect te bereiken, moet je ‘m wel op de juiste manier gebruiken. En er is een grote kans dat je dat nu niet doet zoals het hoort.

Voordelen van de facial roller

Door het rollen met de stenen over je huid stimuleer je je bloedcirculatie. Hierdoor verkleinen je poriën en gaat je huid er gedurende het rollen egaler en stralender uitzien. Ook verdwijnen kleine littekens, acne of eczeem als sneeuw voor de zon, aangezien de rollende bewegingen het genezingsproces bevorderen. Gebruik de facial roller ná het aanbrengen van je dacrème of serum en je gezichtsproducten zullen zich nog beter laten opnemen in je huid.

Zo gebruik je ‘m juist

Er zitten dus enorm veel voordelen aan dit kleine rollertje voor je huid, maar dan moet je ‘m wel op de juiste manier gebruiken. Want zomaar een beetje rollen doet namelijk niks voor je huid, aldus holistische schoonheidsspecialiste Nataliya Robinson tegen Who What Wear.  “Je moet een glijdende beweging maken langs de kaak en wangen naar de oren. Dit is wat de lymfe – een natuurlijke vloeistof die ons lichaam van gifstoffen en bacteriën ontdoet – stimuleert om te stromen. Alleen op deze manier heeft de roller effect.”

Lees ook
AHA: deze beautyproducten bewaar je het beste in de koelkast

Zachtjes doen voor je huidje

Misschien ben je geneigd om hardhandig al het vocht uit je gezicht te rollen, maar dat is absoluut niet de bedoeling. Zet niet teveel druk, want dat kan er juist voor gaan zorgen dat je huid gaat irriteren. Door een olie of crème te gebruiken rolt de facial roller lekker soepel over je huid en hoef je dus bijna geen kracht te zetten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock