Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit is de reden voor jouw ongelijke wenkbrauwen

Dit is de reden voor jouw ongelijke wenkbrauwen

Dit is de reden voor jouw ongelijke wenkbrauwen

Waarschijnlijk heb jij ook weleens gefrustreerd met je pincet lopen zwaaien voor de spiegel – simpelweg omdat die ellendige wenkbrauwen maar niet gelijk te krijgen waren. Die frustraties kun je voortaan achterwege laten, want je kunt aan die ongelijke brows dus helemaal niets doen. Fact!

Ha! We wisten dat het niet aan ons lag! Er is dus een wetenschappelijke reden voor de ongelijke haartjes van je wenkbrauwen.

Spieren

Volgens wenkbrauwexpert Tonya Crookers heeft elke wenkbrauw een eigen spierbeweging, wat er dus voor zorgt dat elke wenkbrauw op zijn eigen manier groeit. En de groeirichting hangt ook weer samen met de manier waarop je slaapt.

Slaaphouding

Say what? Dit klinkt wat vergezocht, maar is dus echt waar. Want wanneer jij altijd op je rechterzij slaapt, ontspant je rechterwang meer dan je linkerwang. En dus zal dat effect hebben op de haargroei van je wenkbrauw, waardoor de twee niet meer compleet identiek zijn.

Weetje

Trek jij – te pas en te onpas – een wenkbrauw op? Dan komt dit omdat de spieren in jouw voorhoofd boven die wenkbrauw heel sterk zijn. En da’s gelijk een goed weerwoord voor die niet zo zichtbare buikspieren: jij hebt in elk geval een afgetraind voorhoofd!

Lees ook:

Bron: Cosmopolitan