Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit is misschien wel dé reden waarom jij puistjes op je rug hebt

Dit is misschien wel dé reden waarom jij puistjes op je rug hebt

Dit is misschien wel dé reden waarom jij puistjes op je rug hebt

Puistjes op je rug – of een wat meer flashy term: backne – hebben, is supervervelend. Want hoewel veel mensen (meer dan je denkt!) er last van hebben, zijn de oorzaak en de oplossing amper bekend. Tot nu!

Wat sommige mensen wel weten? Dat backne verergert door restjes haarproducten die op je rug blijven hangen na het douchen. De oplossing daarvoor? Een douchegel gebruiken die salicylzuur bevat – Neutrogena heeft een goeie – en je rug even wassen nadat je je conditioner hebt uitgespoeld. Maar nu is er ook een ander trucje dat je kunt proberen.

Terwijl je ’s nachts slaapt, krijgt je huid een hoop te verduren: het olielaagje op je huid begint zich te vermengen met het zweet dat je – zelfs al liggend – produceert. Tel daarbij dat je huid volledig bedekt wordt door een warme deken, en je krijgt een broeihaard aan bacteriën. Wat je daaraan kunt doen? Kies een pyjama in een vochtafvoerende stof, net zoals bij sportkleding. Zo kan je huid een stuk beter ademen. Wil je het extra fris houden? Kies dan regelmatig een andere pyjama, zo’n 2 à 3 keer per week.

arielslapen

copyright: giphy

 

Lees ook:

Bron: Flair.be